Tips: Allt du behöver veta om känslor

Vad händer egentligen i hjärnan när vi känner känslor? Hur många känslor finns det? På vilket sätt läser vi av känslor hos andra och går det att träna upp förmågan att läsa av andras känslor? I vilken utsträckning kan vi styra och reglera våra känslor?

Forskningen om känslor har verkligen tagit fart de senaste årtiondena och det beror bland annat på att man utvecklat nya metoder för hur man kan studera hjärnan. En helt vanlig vardag känner du en massa olika känslor och de påverkar dig på en mängd olika sätt. Känslorna styrs till stor del av hjärnans kemi, av olika hormoner och signalsubstanser, men det är faktiskt så att vi till viss del kan styra den kemin och därmed styra hur vi känner. Känslor är ett himla spännande område, det präglar ju så otroligt mycket av våra liv!

Om du också tycker det är spännande och råkar bo i Stockholm eller har vägarna förbi just den 10/10 så kommer fil.dr Lennart Högman (som var en av mina första lärare i psykologi och höll den första kursen i neuropsykologi som jag gick, alltså psykologin om hur olika delar i hjärnan påverkar våra beteenden), hålla ett föredrag kl. 18.00 i ABF-huset i Stockholm. Och det är fri entré! Så gå dit om du kan och tycker det här är spännande! Jag hoppas kunna vara på plats jag med.

 

 

No tags 0
2 Responses
 • Katta - Bucketlife
  september 23, 2016

  Åh herregud vad intressant – jag noterar i kalendern, hoppas jag är i Sthlm då!

  • paulina@gunnardo.se
   september 23, 2016

   Ja, va roligt! Säg till i så fall, så vi kan ses 🙂 Jag ska försöka gå. Det är så sjukt intressant!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *