Påminnelse till dig som förälder

Foto: Linda Hörnfeldt

 

Jag läste ett fint blogginlägg för en tid sedan som fick mig att tänka till. Det handlade om hur man som förälder kan behöva se sig själv genom sina barns ögon. Jag vet inte hur det är för dig, men jag störs emellanåt av tankar som egentligen är ganska oviktiga, som egentligen inte betyder något, men som ändå upptar min energi och mitt fokus.

Fnulan skrev ett inlägg med rubriken Påminnelse till dig som förälder där hon skriver om hur våra barn vill ha oss precis så som vi är. Oavsett om vi är smala eller tjocka, sminkade eller osminkade, rika eller fattiga.

Det spelar ju faktiskt ingen roll. Det viktiga är att vi finns där för dom. Att vi ser dom, lyssnar på dom, håller om dom, bryr oss om, älskar, låter oss bli älskade. Och att vi också kan se på oss själva med snälla ögon.

Jag är rätt blödig av mig men jag tyckte det var så fint och så starkt när hon delar med sig av hur hon sitter i sin soffa med sin dotter och nynnar på en låt, hur hennes tankar upptas av sånt där som egentligen är oviktigt och som drar ner henne, och hur hennes dotter kryper nära och säger;

 

– Mamma sluta inte sjunga, du känns så nära då. 
– Men Mira jag kan ju inte sjunga så bra
– Mamma det gör inget, det gör mig bara varm så sluta inte. Du är här.

 ♥

5 Responses
 • Fnulan
  oktober 10, 2016

  Tack fina och jag är övertygad om att du gör allt du någonsin kan för att räcka till <3 All kärlek till er!

 • Fnulan
  oktober 10, 2016

  Tack fina och jag är övertygad om att du gör allt du någonsin kan för att räcka till <3 All kärlek till er! Delade på Facebook <3

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 10, 2016

   Tack fina! Ja men det är nog verkligen så att man behöver påminna sig om att se på sig själv genom sitt barns ögon och få ett klokt perspektiv på vad som är viktigt och inte så viktigt. Mira levererar gång åå gång! 😉 Tack för att du delade på fb! <3 KRAM

 • Ekenäsliv
  oktober 10, 2016

  Blev också så otroligt berörd av det inlägget…
  Mitt barn är ju viktigast i världen för mig… mitt problem är definitivt att jag är alldeles för självkritisk…
  Ha en fin måndag så hörs vi!
  Kram Anna

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 10, 2016

   Du me <3 kram 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *