Föreläsningar om barn och känslor

BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN – DIGITALT DEN 13/2

I förskolan har vi ett ansvar att respektera, skydda, uppfylla, övervaka och främja barnets rättigheter enligt barnkonventionen. En viktig komponent för att skapa förutsättningar för att förverkliga barnkonventionen i praktiken, i vardagen med barnen, är att arbeta med känslomässig kompetens.

Barn behöver ett språk för känslor för att kunna uttrycka vad de känner, tycker och behöver. Med yngre barn behöver vi som vuxna försöka tolka vad barnet känner och hjälpa barnet att hitta ord och uttryckssätt för det. De äldre barnen kan vi allt mer ge utrymme och stöd så att de själv kan hitta orden och uttrycken.

Föreläsningen

Med fokus på det praktiska arbetet med Barnkonventionen, och med tydliga kopplingar till läroplanen och känslorna, visar Paulina Gunnardo hur vi kan göra barnkonventionen i praktiken, i förskolans vardag med barnen. Vi varvar föreläsning med samtal och ni får konkreta tips som ni kan ta med er till er verksamhet.

Boka din plats på den öppna digitala föreläsningen den 13 februari kl. 18-19.30 för 995 kr inkl. moms. Anmälan och frågor sker via mejl info@friendy.se

Är ni istället intresserade av en längre föreläsning med workshop där ni får möjlighet att fördjupa er i det praktiska arbetet med barnkonventionen går det bra att boka en hel- eller halvdag. Läs mer här!

Föreläsare

Föreläsare är Paulina Gunnardo, beteendevetare utbildad på masterprogrammet i psykologi, i familjebehandling med KBT och Motiverande samtal (MI). Paulina är sedan tidigare utbildad barnskötare och har bland annat arbetat i förskola, i forskningsprojektet Hjärnvägar i förskolan och på barnrättsorganisation.

MÅLGRUPP:

Personal i förskola och andra som möter barn i de lägre åldrarna. Föreläsningen kan med fördel bokas till din arbetsplats.

Varmt välkommen!