Nyårslöfte: Vad längtar du efter?

Nytt år och det har pratats årssummeringar och nyårslöften. Nyårslöften handlar ju om att att förändra något i livet till det bättre. Det är lätt hänt att det engagemang man känner i början av året försvinner med tiden och att löftet blir svårt att hålla. Det behöver visserligen inte betyda att löftet du gett dig själv inte är viktigt, men för att ta vara på den här tiden i början av det nya året, då vi i och med årsskiftet gör ett tydligt avstamp in i det nya året, vill jag uppmuntra dig att gå på djupet och fundera på vad du längtar efter att få uppleva år 2017.

Vad längtar du efter?

Kommer man i kontakt med sin längtan kan den berätta något viktigt. Ofta berättar ens längtan om något man behöver och som är viktigt att se till att man får. Att mål känns meningsfulla och viktiga är dessutom två komponenter som har stor betydelse för att målet ska kunna nås. Lyssna inåt på det du längtar efter och fundera på varför. 

Själv längtar jag efter att läsa mer. Och då menar jag inte plöja litteratur som jag gör i jobbet, utan att läsa utan att för den skull jobba. Och så längtar jag efter att träna mer och att ge kroppen vad den behöver. Bakom längtan att läsa och att träna finns behovet av avkoppling och återhämtning, något jag haft för lite av det här året. Ändå har jag det här året verkligen tagit tag i min egen utveckling från ett liv med för höga krav och ett för tajt schema och gjort stora kliv framåt mot ett liv där både arbete och vila får rum. Förr fyllde jag varenda liten lucka och var knappt medveten om vad jag egentligen behövde. Men jag inser, när jag lyssnar till min längtan, att jag behöver ta ytterligare steg det kommande året.

Vad längtar du efter? Och varför?

No tags 0
4 Responses
 • ISA
  januari 4, 2017

  Bra tänk ändå, det är ju det man längtar efter som är viktigast att uppnå, jag längtar efter så himla mycket! haha, men framförallt att leva ett liv utan begränsningar av mig själv och mitt psyke <3 lagom flummig önskan, haha

  • paulina@gunnardo.se
   januari 4, 2017

   Hehe, jo jag känner igen det! Längtar också efter mycket 🙂 Ett hus tex, men det är lite svårare att uppnå såhär på kort varsel. Ett lite längre mål dock.

 • Clara Toll
  januari 4, 2017

  Hm, bra tänkt tycker jag med. Jag själv tror jag längtar efter fler och nya utmaningar. Nya saker jag ska lösa och komma på svar på. Det kommer bli ett roligt 2017 tror jag!

  • paulina@gunnardo.se
   januari 5, 2017

   Spännande! Och det är spännande att följa dig 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *