Ny bloggare hos karriärsnätverket F-gruppen

Hallå gott folk!

Här skiner solen och jag ska strax gå ut och ta en lunchpromenad med jycken i skogen. Eftersom jag varit borta i jobb mycket senaste tiden har han fått vara hos min mamma. Men nu kliver jag in i en period med mer jobb hemifrån och jag kan ta dom där sköna lunchpromenaderna med min fina kompis igen.

Ny bloggare hos karriärsnätverket F-gruppen

I och med mars är jag ny bloggare hos F-gruppen, ett karriärnätverk för föräldrar under småbarnsåren. Jag gick med i F-gruppen när jag var föräldraledig med min dotter och tyckte det var underbart att hitta ett nätverk för föräldrar som inte bara pratade blöjor och bvc-besök. F-gruppen är ett nätverk där man kan diskutera karriär och personlig utveckling med andra som också har småbarn. De har inspirationsföreläsningar och seminarier som man kan gå på tillsammans med sitt barn. Ett härligt stök med väldigt bra stämning! Och nu har jag alltså blivit ny bloggare där och kommer skriva en gång per månad.

 

En vänlig varning om effektivitet

Mitt första inlägg hos F-gruppen handlar om effektivitet och jag skickar då med en varning om jakten på den. Varningar låter ju inte så peppigt och jag var osäker på om jag skulle börja mitt bloggande där med just varningar. Men eftersom stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivning idag och temat var just personlig effektivitet ville jag skicka med tankar om detta. För många som ”går in i väggen” är högpresterande, med höga krav på sig själva, och gör det inte för att de inte förstår att det är skadligt utan för att vi lever i en kultur där det finns normer och förväntningar på hur vi ska leva. Normen är en 8 timmars arbetsdag och på vissa arbetsplatser är normen att du ska arbeta övertid. På det ska man sköta hem och barn och förhoppningsvis sig själv. Och det säger sig självt att det blir svårt att få ihop. I jakten på effektivitet finns det en risk att vi skapar utrymme för att i nästa stund pressa in något nytt, och det blir farligt och det drabbar så många. Så det fick faktiskt bli en varning i alla fall. Jag hoppas den landar bra.

Nu ska jag ge mig ut i solen en sväng. Ha en fin dag! ♥

 

1 Response
 • Ekenäsliv
  mars 28, 2017

  Hej Paulina!
  Har varit dålig på att skriva hos dig då vi haft lite fullt upp hemma…
  Vi ska ju sälja huset har vi bestämt så det har varit lite mycket. Nu håller vi på och fixar en massa så vi kan gå ut med det efter sommaren.
  Vi kan inte stressa fram det hela heller, men skönt när man ändå kommit fram till ett beslut.
  Så därför blev det även för mycket att åka på eventet i helgen tyvärr. Sen ska jag upp och delta i en studie precis innan påsk.
  Det är en ny studie om vad som händer med kroppen och huvudet efter en stamcellstransplantation, så just nu är jag sjukskriven 25%.

  Annars följer jag ju dig och läser vad du publicerar och tycker att det är så väldigt intressant att läsa dina inlägg.
  Stort grattis till F-nätverket! Va spännande! Det är det som är nackdelen med att bo i en småstad, utbudet är liksom verkligen inte detsamma…
  Hoppas du får en fin tisdagseftermiddag!
  Kram Anna

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *