Meningsfulla julklappar

Då var det snart jul igen och vi förbereder oss med julklappar, julmat och julpynt. År efter år ökar julhandeln och år efter år spås bli rekord för hur mycket vi spenderar på julshoppingen. Det handlar om flera miljarder kronor för saker som bara har med julen att göra.

Och det är klart man vill ha lite extra kring jul. Vi firar ju julen och när vi firar brukar vi ordna med något extra. Vi vill vara generösa mot de vi älskar. Och det är ju fint förstås. Men jag tänker också på de som inte har råd. De som mår fruktansvärt dåligt. De som är instängda. Som blir våldtagna. Barn.

Det är svårt att skriva något bra för att be någon annan vara generös och ge. Men jag vill göra ett försök att be dig fundera över om du kan låta den här julen bli en generös jul, inte bara för dig själv och de du älskar här hemmavid, utan för de som behöver generösa medmänniskor för att kunna leva. Det finns ett ordspråk som det ligger mycket i; ”Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något”. Vi har gjort något och stödjer de tre organisationer som jag föreslår här nedan samt en familj på hemmaplan.

Jag vill inte slå mig för bröstet med det här utan jag önskar verkligen, från djupet av mitt hjärta, att vi ska bli fler, ännu fler, som ser dom som behöver bli sedda och att vi gör vad vi kan göra att hjälpa. Har du inte möjlighet att ge själv, tipsa gärna fler om någon av alla de organisationer som finns till för att hjälpa, här hemma i Sverige eller på någon annan plats i världen. Här nedan finns tre förslag:

 

LoveNepal, flickorna då och nu

LoveNepal är en ideell organisation som kämpar mot barnsexslaveri och där din gåva gör skillnad. Du läste rätt. Det handlar alltså om barn som säljs till sexslaveri. LoveNepal arbetar för att rädda barn och övergivna bebisar och ge dem en framtid. Här kan kan du ge en meningsfull julklapp till LoveNepal.

Unicef katastrofpaket

Unicef kämpar för barns rättigheter världen över, de vet att man kan förändra världen och hur man kan förändra den. De finns över hela världen, från slumområden och flyktingläger till regeringskorridorer där de påverkar världens ledare. I Unicef’s gåvoshop kan du hitta julklappar som räddar liv. Här finns näringspaket, vaccinpaket, filtar och mycket mer.

 

Childhood armband

Childhood arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn och för varje armband stödjer du deras arbete. Armbandet på bilden påminner om varje barns rätt till sin barndom. Armbanden finns i båda barn- och vuxenstorlek och kostar 100 kronor styck. Du hittar dom i Childhood’s webbshop, hos Polarn och Pyret, på Apoteket Hjärtat eller Lloyds Apotek.

 

2 Responses
  • Ekenäsliv
    december 20, 2016

    Så viktigt… Julen handlar ju om gemenskap, inte om konsumtion…
    Kram Anna

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *