Fredagslistan

Nu börjar jag med något nytt här i bloggen, nämligen fredagslistan. Jag har sett den hos andra och blivit sugen på att ha en här med. Hur har veckan varit? Vad har hänt? Vad har varit bra? Vad har varit utmanande? Att stanna upp och reflektera över sin vecka och stämma av med sig själv är bra. Så nu kör vi, här kommer min lista och så är jag ju förstås nyfiken på hur din vecka varit också.

TILLBAKABLICK:

Varierande som vanligt. Jobb med det egna företaget, filmat en föreläsning om mentorskap, jobb på universitetet och övning inför testperioden. Varit på ett seminarium om mediapedagogik och om barn och unga som producerar. Vad betyder det att få berätta om sådant som finns på ens hjärta och vad händer med en när ens berättelse får möta en publik och någon som lyssnar? Och vad det betyder för oss och för världen att barn och unga gör sina röster hörda? Kommer skriva om det på den där sajten jag bygger upp nu (och som jag funderar på om jag ska släppa medan den fortfarande är under konstruktion). Sen har det blivit lite vabbande på det och igår var jag på middag med ett jättetrevligt gäng från Better Bloggers. Roligt och givande att få träffa andra som bloggar och driver företag. Nätverk is the shit. Clara här nedan träffade jag för första gången på Better Bloggers konferens BBCON och sen dess har vi hållit kontakten. Hon driver ledarskapsbloggen Bossbloggen, och där har jag blivit intervjuad om bla. hälsningar på jobbet. Det är även hon som varit schysst och lånat ut bilden här ovan eftersom jag inte lyckades ta särskilt många bra bilder under kvällen.

bloggare från Better Bloggers

Fångade dom här två blogg-pinglorna på bild. Clara från Bossbloggen och Mona som driver företaget Pureproducts.se

VECKANS BÄSTA:

Min älskade, älskade unge! Det händer så mycket roligt med henne nu och det är så häftigt att få se hennes utveckling. Längtar sååå tills jag ska hämta henne på förskolan idag och vi ska få göra helg här.

VECKANS UTMANING:

Att hantera många bollar i luften och att se till att turbon blir rolig och inte skadlig. Att hela tiden återfå fokus och att våga säga nej (Hej, tillfrisknande prestationsprinsessa).

FRAMÅTBLICK:

Imorgon delar David och jag upp tiden. Första halvan får jag och då ska jag gå på Alternativa barnmässan för att reka till min sajt där jag förutom en massa psykologi om barns utveckling och föräldraskap kommer ha tips och tävlingar. Jag själv föredrar ekologiska och giftfria produkter så de tips och de grejer jag kommer att tävla ut på sajten ska vara bra och hålla god kvalitet. Tror jag kommer hitta massa på bra på den mässan.

VECKANS VISSTE-DU-ATT:

Inom psykologin finns något som kallas co-coachning och det påminner om det vi gjorde igår på bloggmiddagen. Co-coachning handlar om att man stödjer och hjälper varandra på lika villkor. Man kan bolla idéer, utvecklingsförslag och man ger av sin tid och engagemang och får någon annans tid och engagemang tillbaka. Du hjälper mig, jag hjälper dig helt enkelt. Bra, va?

Hur har din vecka varit?

12 Responses
 • Clara, Bossbloggen
  september 30, 2016

  Vilken fin lista! Den var rolig att läsa 😀

  • paulina@gunnardo.se
   september 30, 2016

   Tumme upp! 🙂

 • Ekenäsliv
  september 30, 2016

  Tack Paulina! Det var jättekul att läsa :))
  Co-coaching – toppen ju 🙂
  Å barn… Bästa bästa bästa – finns inget som får ens hjärta att explodera av kärlek som ens barn <3

  Min vecka? 🙂 Två föreläsningar, varav den ena var 4 workshops. Dela min historia för att hjälpa vården. I onsdags var jag hes och kände mig hängig, men harklade till mig och lyckades hålla min föreläsning för de 300 personerna som var där.
  Sen pang däckade jag i soffan och har varit hemma to-fr med halsont, heshet och hosta.
  Fast känns ändå bättre idag än igår.

  Hoppas du haft en fin fredagskväll!
  Kram Anna

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 1, 2016

   Ja, hjälp, man svämmar verkligen över att kärlekskänslor av ens barn. Explodera va också ett bra ord haha, för jag känner så mycket att jag inte begriper var alla känslor ska få plats så det känns som att jag ska explodera =D

   Oj, vilken vecka du haft! Och va roligt med föreläsningar och workshops! Du får gärna ge mig föreläsnings och workshops-tips nästa gång vi ses 🙂 Ha en fin helg! Kram (och ps. Inspirerades av ditt fönster-inlägg och har nu gått och köpt nya blommor till fönstret, bl.a en “elefantöga” som jag såg att du hade.

 • Jessica
  oktober 1, 2016

  Vad roligt, önskar att jag hade kunnat vara med. Ibland önskar man att man bodde i storstan:) kram

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 1, 2016

   Hoppas du kan vara med en annan gång! 🙂 Kram

 • ISA
  oktober 1, 2016

  hehe “våga säga nej”.. jaa, det är fan inte så lätt som det låter! men vad roligt med detta koncept i din bloggis, älskar listor <3 och måste ju säga hur kul det var att se dig idag! hade bara tänkt säga hejhej men vips så hade det gått en kvart, haha! kram på dig och H 🙂

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 1, 2016

   Ja, jag säger detsamma! Jättejätteroligt att träffa dig irl! =)

 • Moa
  oktober 3, 2016

  Tack för middagen i torsdags! Vad roligt att ses och hoppas vi ses snart igen 🙂

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 3, 2016

   Ja, men tack själv! Jätteroligt att ses!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *