Fredagslistan 14 okt

Det syns nog på bilden att jag är både glad och trött. För precis så är det. Men det ska bli så skönt att vila upp sig i helgen och ännu gladare blir jag när jag tänker på att jag snart ska få hämta min lillskrutta och kramas!

TILLBAKABLICK:

Större delen av veckan har ägnats åt forskningsprojektet eftersom vi varit inne i en testperiod då mycket data ska samlas in. Jag har hängt med en massa underbara ungar som varit så snälla och duktiga som hjälpt till att forska. Utan dom, ingen forskning. Det är ett stort projekt som studerar många saker och det som studeras är sådant som i tidigare studier har visat sig ha stor inverkan på hela livsutvecklingen. Och eftersom hjärnan är plastisk, dvs förändringsbar och formbar – som jag berättade i ett tidigare inlägg – så är det guld att få veta mer om hur vi kan stödja barnens utveckling och på så sätt stödja en utveckling som kan påverka dom positivt resten av deras liv!

VECKANS BÄSTA:

Min fantastiska man David! Jag är så tacksam att jag träffat en man som ser det som självklart att vi lever jämställt, att vi stödjer varandra och det vi brinner för och att vi delar lika. Ibland far han iväg på turné, vilket innebär att jag tar det största ansvaret för hem och barn och lika självklart är det att han tar hand om det när jag har mina intensiva perioder som nu. Jag har fått komma hem till dukat bord och lugnt kunnat släppa disk och annat på kvällarna och sätta mig med datorn och göra det jag behöver göra. Tumme upp för det!

lagar mat

Under veckans bästa koras även fredagsmorgonen in. I två veckors tid har jag klivit upp olagligt tidigt enligt min smak och inte kunnat göra något gott kaffe eftersom lillskruttan fortfarande sovit då. Vi har en espressomaskin och maler bönor till varje kopp vi brygger, så det låter en del när vi gör cappuccino. Men fredagsmorgon började i mer normal tid, imorse 6.30 (ok, det är inte jätteskönt att vakna då heller ifs men hela huset vaknar och man får mala hur mycket bönor man vill). Så jag utbrast ett ljudligt och lyckligt “Halleluja!” när jag närmade mig vår kaffe-hörna imorse. Jag har lidit cappuccino-brist i veckan så det var U-N-D-E-R-B-A-R-T att få starta dagen med sitt eget kaffe!

cappuccino

VECKANS UTMANING:

Tidiga mornar med långa sträckor på buss och tåg i rusningstrafik. Inte min grej. Men det kan ju inte vara någons grej egentligen? Tur att det finns gulliga busschaufförer som ler och hälsar godmorgon. Dom är guld!

trångt på tunnelbanan i rusningstrafik

FRAMÅTBLICK:

Snart ska min lillskrutta hämtas och som jag längtar efter att få krama henne. Jag brukar inte vara borta såhär mycket från henne och jag brukar inte åka innan hon klivit upp på morgonen. Vi ska åka på utflykt efter förskolan för att skaffa en dockblöja (mycket mycket viktigt det här att dockan har blöja nu tydligen.. och den vi har är trasig, vilket är katastrof) och så ska vi mumsa på glass efter det.

Nästa vecka blir mer som vanligt, dvs lite allt möjligt, lite härs och tvärs och lite här och var – precis så som jag tycker om att ha det! Det blir bland annat två intervjuer, möte om eventuellt samarbete och höra hur det går med mentorskapsgruppen och vad de tyckte om min föreläsning som filmades för ett tag sedan. Hoppas på lite feedback så jag kan utvecklas som föreläsare.

VECKANS VISSTE-DU-ATT-PSYKOLOGI:

Visste du att hjärnan vilar när du är med nära och kära? Tillsammans med andra som vi tycker mycket om minskar stresspåslagen i hjärnan drastiskt.

Så kramas och umgås mycket med de du tycker om och ha en riktigt härlig helg!

 

2 Responses
 • Ekenäsliv
  oktober 14, 2016

  Hej Paulina!
  Nu har jag mailat mina svar till dig:-)
  Vilken vecka du haft! Så spännande!!
  Jag går upp 05:14 må-fr och kan säga att jag gillar det inte för jag är ingen morgonmänniska, men måste för att hinna och slippa stressa…
  Så helgen känns nu som en befrielse!
  Imorogn ska jag träffa tjejkompisar och vi ska dricka bubbel 🙂
  Ha en fin och härlig helg!
  Kram Anna

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 14, 2016

   Å, så spännande! 🙂

   Oj, hjälp.. 05:14. Låter inte skoj. Skönt dock att ha utrymme för att slippa stressa.
   Va härligt med vänner och bubbel! 🙂 Måste få till en sån kväll snart jag med!
   Hoppas ni får det jättebra! 🙂 Kram

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *