Den där nödvändiga och härliga pausen

Den där nödvändiga och härliga pausen ♥

Fortfarande fullt ös men fortfarande också sjukt pepp den här veckan!
Jag är en sån där som slår på turbon, går snabbare än snabbast på stan, far mellan möten, har många bollar i luften. Sen har jag ju ett lika stort behov av stillhet och att få ladda batterierna (har jag förstått de senaste åren efter att ha börjat lyssna inåt efter vad jag egentligen har för behov). Det är nödvändigt för att jag ska fungera och för att den där turbon ska bli rolig och inte skadlig. Att få en bra balans helt enkelt.

blombutik

Visste du att det är vetenskapligt bevisat att naturen har en lugnande effekt? Det finns forskning som visar att bara genom att gå i en park eller att titta på bilder av natur så dämpas stresshormonerna i kroppen (!)

Men eftersom jag inte har någon park där jag är nu så tar jag mig en svepa genom blomsterbutiken här. Jag är en riktig sucker för fina blomsterbutiker. Och ett sånt ställe är Bunches i Stockholm, som ligger precis vid Åhlens City. Mmm…ögongodis! Just vid det här tillfället smet jag bara förbi för att gå in och köpa en fika på torget, men ville visa er allt fina och tog några snabba bilder som jag hoppas kan ge er en lugnande effekt. Nästa gång jag har vägarna förbi ska jag köpa med mig en bunt lugnande ögongodis hem.

bunches blommor

De där dagarna med turbo – som jag älskar – är det guld att få njuta av mikropauser.

Vad är en bra paus för dig?

 

No tags 0
4 Responses
 • ISA
  september 28, 2016

  det där känner jag igen, maxturbo och sen behov av total stillhet, det är jag i ett nötskal. Svart eller vitt 😉

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 1, 2016

   Ja, det kan verkligen bli svart eller vitt! =P

 • Victoria
  september 30, 2016

  Jag har alltid en bukett snittblommor hemma. Precis som du skriver så skapar det en lugnare och mer harmonisk känsla i hemmet och det känns lite lyxigt.

  • paulina@gunnardo.se
   september 30, 2016

   Ja, visst gör det stor skillnad! Häftigt att naturen kan påverka oss så positivt.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *