Bokrecension: Alla tre vill leka två

Författare och Illustratör: Maria Nilsson Thore
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2017
Serie: Alla tre
Ålder: 0-3 år
Finns på: Adlibris

Ester och Valle har roligt tillsammans. Dom leker att Valle är en hund och att Ester är en katt. Då kommer Idde, som också vill vara med och leka. Leken bryts. Då börjar Valle leka med Idde. Och Ester, hon blir sur. Hur ska dom göra nu? När alla tre vill leka två?

Boken ”Alla tre vill leka två” utspelar sig på förskolan Ärtan, i en miljö som barn kan känna igen sig i. På förskolan hör det här till vardagen; att leka tillsammans, att anpassa sig, kompromissa och lösa problem. Och att blir arg för att behöva starta om kan både vuxna och barn känna igen sig i. Vi vuxna tycker ju inte heller om att bli avbrutna.

Så hur gör man när alla tre vill leka två? Jo, man måste hitta nya former för leken så att alla barns behov av lek blir tillgodosett. Och det är precis det Valle, Ester och Idde gör.

Boken är fint illustrerad, med härliga färger och vänliga ansikten, som uppskattas både av mig som vuxen och av min 3-åring. ”Alla tre vill leka två” är en av böckerna i ”Alla-tre”-serien, som alla utspelar sig på förskolan Ärtan. Där kan barnen känna igen sig i olika situationer som uppstår när man ska samsas med andra och det ger bra tillfällen att prata om sånt som händer när barn ska leka tillsammans och när de måste förhålla sig till dynamiken i en grupp och hur man kan göra för att omforma lekar så att fler kan vara med.

 

No tags 2

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *