Besök på Alternativa barnmässan

Jag besökte Alternativa barnmässan häromveckan och tänkte visa er några bilder därifrån och vad jag fick med mig hem. Jag var ju där för att reka marknaden till sajten jag släpper inom kort. Sajten kommer att vara en inspiration- och kunskapsbank med fokus på psykologin om barnets sociala utveckling och föräldraskap men jag kommer även att tipsa om och tävla ut produkter.

Eftersom vi använder mycket ekologiskt och försöker giftminimera hemma så var det en självklarhet att göra ett besök på mässan. Pratade en stund med författaren till böckerna ovan, Ulrika Casselbrant. Jag ska ta och hugga tag i boken om babytecken någon dag. Den handlar om kommunikationen med bebis, hur man kan använda tecken när man inte har orden och vad forskningen säger om ämnet.

Moon Carlbring, arrangör av Alternativa barnmässan visar produkter från sin Onlinebutik Kär o Lek

Moon Carlbring, arrangör av Alternativa barnmässan visar produkter från sin Onlinebutik Kär o Lek

Sjukt trevligt att träffa Moon Carlbring igen, som var årets arrangör. Vi träffades på förra årets UnderbaraBarn-mässa och fick jättebra kontakt. Hon är otroligt driven och kunnig, arbetar både som lärare och driver företaget och onlinebutiken Kär o Lek. Här ser vi Moon in action och på bild även Lammily-dockorna som hon säljer i sin onlinebutik. Lammily-dockan är framtagen för att förstärka barns verklighetsbild av hur kroppar kan se ut. Dockorna kan alltså ha kurvor och vara osminkade, till skillnad från exempelvis Barbies. Och det här med vad som anses vara normalt är även sånt vi lär oss via leken och med leksaker som små. Att dom här dockorna finns numera är jag väldigt glad för!

Darling Ecos färdiga kit

DarlingEco´s färdiga kit

Träffade även Agnes från DarlingEco och vi pratade en stund om det här med hur svårt det kan vara att veta vad allt på en innehållsförteckning betyder och hur svårt det kan vara att veta vad som är bra och vad som är dåligt. Hon är journalist i botten och kan det här med research. Hon berättade om hur hennes företagidé är att det ska vara enkelt för oss andra, så de har redan gjort jobbet med granskning och testning och satt ihop ett färdigt kit. Tumme upp!

besökare

Här gick var och varannan besökare med bäbis i sele. Mysigt!

utställare

barnmässan utställare

eko leksaker frukostmat

dockor

Det känns så otroligt roligt och spännande att se hur sidan växer fram och jag är så spänd på att få visa er den! Har du tips på något jag i min tur kan tipsa eller skriva om så är jag tacksam om du vill dela med dig! Kloka böcker, roliga böcker, barnböcker, böcker om föräldraskap, leksaker som stimulerar utvecklingen, hudvård och andra produkter som man kan uppskatta som förälder, you name it. Hör gärna av dig!

No tags 1
2 Responses
 • eleonora
  oktober 21, 2016

  Å vilken rolig inspirerande mässa!

  • paulina@gunnardo.se
   oktober 21, 2016

   Ja! Du får följa med nästa gång! Helt klart något för dig.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *