5 tips för att ta semesterkänslorna in i vardagen

Semester kan innebära mer tid att ta hand om sig själv och mer tid för sådant som får en att må bra. Det kan vara mer tid för familj och vänner och mer tid att ta hand om sin hälsa. Och för många kan det innebära viss ångest när semestern tar slut och det blir dags att återvända till till jobbet. Oavsett om du haft en underbar semester fylld med vila och återhämtning eller om du känner ångest över att semestern är slut för att du inte hann vila upp dig eller göra allt det där som du önskade att du hann med, kom ihåg detta;

 

Känslor fyller en funktion, nämligen att förmedla något till dig. Om du lyssnar till känslorna kan du lära dig något om dig själv och skapa förändring så att du kan fylla ditt liv med sådant som ger mening och sådant som får dig att må bättre. Vad består dina semesterkänslor av?

 

5  tips på hur du kan ta med dig de positiva känslorna från semestern in i din vardag

 

 • Blicka tillbaka
  Vid vilka tillfällen mådde du som allra bäst? Hur kan du återskapa dessa i din vardag?
 • Lyssna på kroppen
  När vardagen rullar på är det viktigt att påminna sig om att stämma av hur känns det i kroppen. Är du i balans? Notera din andning. Notera dina hjärtslag. Ge dig själv en stund till detta varje dag.
 • Försök förändra din situation
  Kom semestern som en befrielse från en allt för hektisk vardag? Försök undvika att falla tillbaka i gamla mönster som du inte trivs med. Försök istället se hur du kan förändra din situation till det bättre.
 • Skapa utrymme för vila
  Se till att skapa utrymme för vila och avkoppling även i vardagen. Stäng av all kommunikation för en stund, sociala medier, plingande telefoner, dator. Ge dig själv möjlighet att kunna vara mentalt närvarande i allt som sker i dig och omkring dig.
 • Fritid utan måsten
  Det finns fritid och det finns fri tid. Att ha fri tid för exempelvis en hobby är värdefullt för hälsan och för att vi ska orka med alla andra sysslor och måsten. Behåll sådant du gjorde för din egen skull under semestern och hitta sätt att fortsätta njuta av saker i vardagen. Livet är så mycket mer än måsten och prestationer.

 

“Sen blev det vardagar som bara kom och gick, inte visste de då att det var livet de fick. – Peter Lemarc”

 

Lyssna inåt, lär dig något om dig själv och var rädd om din tid här på jorden. Se till att njuta även av vardagen 

/Paulina

No tags 1
10 Responses
 • Beautiful Life
  augusti 10, 2016

  Fina tips, tack för ett fint inlägg! <3

  Kram från
  Anna

  • paulina@gunnardo.se
   augusti 10, 2016

   Tack Anna <3 Kram

 • Frida Svensson
  augusti 10, 2016

  Tack för din kommentar hos mig, men nu är det min tur att besöka dig och wow wow wow vilken fin och ambitiös blogg du har! Så himla fin layout i dina inlägg, verkligen superhärligt för ögat och inspirerande! Keep up the good work! Kram på dig hjärtat!

  • paulina@gunnardo.se
   augusti 10, 2016

   Va kul att du tittade in här 🙂 Och tack så jättemycket, precis det jag vill skapa. Som en förlängning av mitt hem och en plats människor kan trivas på! Kram

 • Christine's Stories
  augusti 10, 2016

  Tänkvärt minst sagt. De två sista punkterna tror jag är extra viktiga. Att kunna stänga av och inte alltid vara tillgänglig, och att unna sig tid att bara njuta av vardagen. Att kunna strunta i disken för att göra någonting roligt med en vän till exempel. Sen får man ta smällen senare, men det kan vara värt det 😉

  • paulina@gunnardo.se
   augusti 10, 2016

   Hehe, exakt! 🙂 Men det verkligen ligger något i det där med att strunta i disken ibland och göra något roligt istället. Och att kanske inte alltid vara effektiv till max med allt utan få tid att njuta. Viktigt att låta sånt ta plats.

 • Ekomorsan
  augusti 11, 2016

  Så fint inlägg och så fin blogg! Måste göra en djupläsning här ser jag! 😀

  Svar:
  Vem vill inte ha en korvgumma på sitt party??? Klart man inte måste sluta för man blir vuxen!!

  Hihi ja kortet knäppte jag på henne när hon spontan klädde ut sig i musdräkten efter en frukost mitt i förra veckan så här hemma används också kläderna “till vardags”

  • paulina@gunnardo.se
   augusti 12, 2016

   Tack så mycket! Maskeradkläder är sjukt roligt, fick blodad tand nu och har kollat blocket efter mer 🙂

 • Sandra Nicole
  augusti 11, 2016

  Åååh vad jag behövde läsa sista punkten om att vara ledig utan att planera in något. Utan måsten. Ska se till att göra det snart. Det är tamejtusan inte lätt 🙂 har konstant dåligt samvete om jag inte gör något “nyttigt” med min lediga tid. Tack för tänkvärt inlägg, som vanligt!

  • paulina@gunnardo.se
   augusti 12, 2016

   Va glad jag blir att höra att det var givande att läsa. Ja, det där med att vara ledig utan måsten är viktigt, så att man kan känna in vad man behöver just “nu”. Det vet man ju sällan på förhand när man planerar in saker. Lite utrymme i kalendern är inte så dumt, men håller med, det kan vara svårt, det tycker jag med. Övning övning övning 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *