Tuffa beslut och varningsklockor

En sån där dag då övningarna för att nå mental närvaro verkligen kommer till användning. Så glad och tacksam att jag blivit bättre på att lyssna inåt och hitta fokus.

Jobbar hemifrån idag. Sitter med datorn i köket och en kopp cappuccino. Är superpepp men också lite tankspridd och behöver noga tänka igenom beslut jag står inför. Innan jag fick barn jobbade, pluggade och engagerade jag mig i flera organisationer och föreningar. Det var styrelseposter både hit och dit utöver arbete och psykologistudier. Jag var sådär supereffektiv som jag berättade om häromdagen och strävade hela tiden efter att hinna mer och orka mer.

Jag är en person som verkligen kan brinna för saker. Och gör jag det, då finns det en hel del energi att hämta för att jobba. Men jag vet också att om man bara dundrar på så är det inte är hållbart. Tack och lov är det inte för mycket idag men jag står i en del nu som har potential att ta onödig energi och sådant som har potential att göra att det blir ”för mycket”. Så mina varningsklockor har börjat ringa (Thank God för varningsklockor!).

jycken

Det gäller att inte dundra på och säga ja till allt som spontant känns bra och riskera att tappa bort sig själv längs vägen. Nä, idag blir det en lång skogspromenad med jycken för att hitta fokus och ta smarta beslut. Sen ska det bli skönt att jobba på igen, fokuserat och genomtänkt.

Practice the pause. When in doubt, pause.  When angry, pause. When tired, pause.  When stressed, pause. And whenever you pause, pray!

 

 

7 Responses
 • Ekenäsliv
  september 20, 2016

  Så sant. För det är när vi stannar upp och reflekterar som vi fattar välgrundade beslut…
  Och eller hur… Tack o lov för varningsklockor!!!
  Har börjat bli bättre på att stanna upp och pausa…. Är nog därför vi har ”osociala september” hemma hos oss…
  Vi jobbar ju i veckorna och är lediga på helgerna både jag o min man. I augusti var det ganska mycket så då kände jag bara att nu måste vi pausa socialiserandet om helgerna. Så vi är typ hemma och ”kommer ifatt” kan man säga.
  Skönt och välbehövligt!
  Hoppas du får en fin promenad i skogen!

  • paulina@gunnardo.se
   september 20, 2016

   Osociala september, asså vilket bra namn! Och vilken bra grej!

 • ISA
  september 20, 2016

  jaa varningsklockor måste fan vara något av det bästa med att åldras och bli *klokare*? 😉 skogspromenad låter som en väldigt bra grej för att samla tankar och få energi <3

  • paulina@gunnardo.se
   september 20, 2016

   Ja, men eller hur! Att ha varningsklockor och att se till att lyssna på dom måste ju göra en klokare. Skogspromenaden blev väldigt bra! Älskar dom rundorna.

 • johanna
  september 25, 2016

  samojed <33 så fin! hade en samojedkille när jag växte upp! PÅ tal om varningsklockor vet jag inte om jag känt av direkt, men känner mig ändå medveten om stress och dess påverkan. Skrämmande ibland!

  • paulina@gunnardo.se
   september 25, 2016

   Å, va roligt 🙂 Det är verkligen något speciellt med samojeder!
   Tumme upp för att du är medveten om stressen och dess påverkan. Verkligen skrämmande vilka effekter det kan ge.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *