Tid för mat

Häromdagen pekade dottern först på sitt lilla kök och sa “Där är mitt kök” och sen pekade hon på det riktiga köket och sa “och där är pappas kök.” Och jag förstår att hon säger så, för det är hennes pappa som lagar maten här hemma allt som oftast (om han nu inte råkar arbeta och jag måste laga mat). Tack och lov. För under vardagarna avskyr jag att laga mat.

dags att laga mat

Men. När ledigheten kommer och det finns mer tid att laga mat på, då plötsligt dyker mitt matintresse upp. Jag älskar matresor, vinprovningar, att besöka lokala gårdar, strosa runt i saluhallar. Och faktiskt att laga mat.

Under ledighet betyder maten intressanta smaker, tid, gemenskap. Och idag har jag tagit fram recept på en italiensk fisksoppa. Den verkar god. Hoppas att jag lyckas. Nom nom 🙂

dags att laga fisksoppa

No tags 0
1 Response
  • Isabel
    november 15, 2016

    Haha men gulle då! I min värld är du en som kan smaker. Kommer aldrig glömma när vi lärde känna varandra för 4-5 år sedan? Och du bjöd på en ost med malt kaffe på och vilken smak överraskning det var. Så hon kanske kommer peka på delidisken och säga “mamma kan” ;D

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *