Telefonintervju

Hej hej!

Suttit i telefonintervju under förmiddagen. Vi snackade om kommunikation och ledarskap och det finns så himla mycket att prata om!

Det är så lätt att ta för givet att kommunikation mellan människor ska funka, att vi ska förstå varandra och att alla borde ha ”vanligt sunt förnuft” när det kommer till kommunikation. Ändå visar det ju sig ofta att det inte alls är så lätt att kommunicera.

Vem har inte upplevt hur det är att vara missförstådd? Och vem har inte någon gång känt att det verkligen, verkligen inte går att förstå hur vissa funkar och hur de tänker?

 

telefonintervju onsdag 1 telefonintervju onsdag 3
Hjärnan vill snabbt skapa sig en förståelse för vad som händer omkring dig – och det går blixtsnabbt. När någon talar så tolkar vi det som sägs utifrån vårt eget perspektiv och utan att vi tänker på det har vår hjärna hunnit fylla i luckor där vi egentligen borde stannat upp och ställt frågor för att förstå bättre. Samma sak gäller ju förstås de du vill berätta något för. De tolkar dig och det du säger utifrån deras perspektiv. Så att göra sig förstådd är inte heller alltid så lätt.

Well.. Kommunikation är ett spännande område och i ledarskapssammanhang är det verkligen viktigt att vara medveten om hur vi människor fungerar och hur det påverkar vår kommunikation. Var lite nervös innan intervjun kan jag erkänna men det gick fint! Länkar till artikeln sen när den blivit publicerad.

Ha en fin dag!

telefonintervju tumme upp

No tags 2
5 Responses
 • Katta - Bucketlife.se
  juli 7, 2016

  Kommunikation är så jäkla spännande och så mycket svårare än man tror. Har så många exempel på när jag totalt missförstått, när andra totalt missförstått och allt kan bli så fel. Men jag tycker det är så intressant och jag vill alltid lyckas nå fram som jag menar. Det är väl kanske därför jag jobbar med kommunikation också 🙂 Fast jag skulle gärna bli beteendevetare också. Ännu ett intressant, närbesläktat område…!

  • paulina@gunnardo.se
   juli 7, 2016

   Verkligen intressent ämne! 🙂 Ja, kommunikation ingår ju i beteendevetenskapen, beroende på ur vilket perspektiv man ser på kommunikationen. Jag ser det som att kommunikation är grunden för oss som människor och att det ligger i vår natur som sociala varelser att vilja kommunicera och förstå andra. Så naturligt för oss men ändå så knepigt.. Tycker valet att bli kommunikatör inte heller låter så dumt 🙂

 • Hej! Nu hittade ja in till dig också….:)
  Intressant inriktning du har på din blogg!
  Och oj vad jag blev träffad av det här inlägget. Precis vad jag behövde läsa idag efter att kommunikationen helt fallerade här hemma. Tror att alla kände sig mer eller mindre missförstådda men ingen lyckades förklara för någon annan varför…
  Det där med att stanna upp och ställa frågor istället för att fylla i luckorna själv behöver jag öva på.
  Kram Nina

  • paulina@gunnardo.se
   juli 7, 2016

   Kul att du hittade hit! 🙂 Och va bra att inlägget gav något! Kommer skriva mer om sånt här, so stay tuned 😉
   Men det är som du säger, det är något att öva sig på. Man behöver verkligen stanna upp och påminna sig om att ställa frågor istället. Särskilt när missförstånden leder till upprördhet och kommunikationen liksom riskerar att låsa sig. Men det går 🙂 Kram

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *