Smoothieglass, sommarlov och ”Hej” på jobbet

Här känns jobb rätt långt borta (även om jag jobbar en del kvällstid även nu under semestern). Här har vi riktigt sommarlov. Vi har köpt mängder med frukt och bär, kokosmjölk, sojamjölk, grädde.. och här görs smoothieglass så det snart sprutar ur öronen på oss. Hittade recept i en Ica-tidning. Mina glassar blev dock inte så fina som deras så jag fotade tidningen istället.

 

smoothieglass i glas
Och medan jag har ledigt större delen av dagarna händer det grejer ändå. Häromdagen publicerades ett gästbloggsinlägg på Psykologifabriken om social kompetens i mingelsammanhang och igår publicerades en artikel om hälsningar på jobbet. Där blev jag intervjuad av Clara på Bossloggen och berättade lite om psykologin bakom varför det är så viktigt att ta en stund och hälsa på varandra och öppna upp för samtal på jobbet – i synnerhet om man är chef.

Gjorde ju en telefonintervju förra veckan och berättade då att det finns så otroligt mycket att säga om ämnet. Nörden i mig vaknar och jag vill berätta om allt allt. Men här finns artikeln där jag tar upp några av anledningarna till varför det är klokt att som chef och ledare hälsa på sina medarbetare: Do’s and Dont’s: Hälsningar på jobbet

Glöm inte hur viktig du kan vara i andras människors liv. Att säga nåt så enkelt som ”Hej, hur är det?” kan ha stor betydelse för den du möter <3

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *