Semester – fullt ös eller tid för vila?

Har fått en alldeles egen stund nu på morgonen och laddat upp för en ny rolig, sommarlovsdag. David ska jobba (sommaren är ju späckad med konserter och festivaler, så när de flesta har semester tillsammans är det högsäsong här), och dottern och jag ska träffa kusinerna och fylla dagen med bus.

Sommarlov med barn kan var oerhört roligt men som vuxen kan man bli rätt trött.
Det har varit fullt ös de senaste dagarna med små kids, utflykter och lekparker och skogspromenader. Många skratt och stundvis tårar av uppskrapade knän som det ju blir när små barn tränar motoriken. Vi har plockat (och ätit upp) blåbär vi hittat i skogen, gjort mängder med smoothies och smoothieglass. Och så tillhörande vardagssysslor förstås.

Det blev en sen läggning igår och strax efter kl. 22 kom jag ut ur sovrummet med röda ögon och linser som klistrat fast. Värmde tre charmiga mackor i micron och energin som fanns kvar räckte till att dra på några klipp från Nyhetsmorgon till det surrande ljudet av en sån där babyvakt för att höra om liten tappat nappen eller ville ha vatten. Sen däckade den här mamman. Trött men väldigt glad.

Hur är din semester? Är det fullt ös eller blir det tid för vila?

 

1 Response
 • Ekenäsliv
  juli 18, 2016

  Hmm, ja jag har ju en tendens att gärna dra igång en hel del om vädret inte inbjuder till strandhäng.
  Då racar jag med städning, tvätt och rensar i vartenda hörn och kommer inte alls till ro tyvärr…
  Men nu har vi haft fina vänner på besök i helgen och då blir det tid att liksom växla ner lite o bara umgås.
  Men jag längtar faktiskt efter en heldag nere vid vår lilla badplats… Bor nära havet så då brukar vi cykla ner med våra saker och bara cykla hem o äta lunch.. Så skönt att slippa släpa med en stor kylbag också.. 🙂
  Så snälla solen kom tillbaka så jag kan varva ner;-)
  Kram Anna

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *