Sådär som livet kan vara

Livet har varit precis sådär som livet kan vara ibland. Väldigt bra. Och väldigt jobbigt. På samma gång.

När jag stod och väntade på saltsjöbanan som skulle ta mig till jobbet i fredags möttes jag av denna underbara syn. Det var en kall morgon och solen lyste vackert. På många sätt var det en underbar morgon. Å andra sidan började en bedrövlig spänningshuvudvärk krypa fram, så som den gjort varje dag den senaste veckan. En huvudvärk som jag tror beror på att livet på en del plan är ganska tungt och att det är svårt att förstå sig på det här livet ibland. Det blev en sån där arbetsdag som man bara tar sig igenom. När allt flyter på och är bra kanske man inte funderar på det så mycket. Men när man påminns om hur skört livet är och att allt inte är toppen jämt så kommer de där djupa frågorna som inte har några enkla svar.

Fin helg tillsammans med vänner

Mitt i det svåra bär jag på ett hopp. Och mitt i det svåra finns familj och vänner. Så livet har de senaste dagarna samtidigt varit väldigt bra. Vi började lördagsmorgonen med en lång frukost. Jag riktigt njöt! Sen for vi iväg till vänner och jag riktigt njöt där med. Extra glad blir jag av att se dottern få vänner.

fika på rörstrands slottscafé

I söndags spenderade vi en stund i kyrkan och så hittade vi ett litet mysigt krypin på ett café där vi fikade på pannkakor med sylt och grädde. Sen for vi vidare till min fina syster och hennes barn. Där blev det vilt och glatt som det kan bli när man samlar ett gäng små glada barn (och en hund som gärna också vill vara med och leka).

Och nu väntar en arbetsvecka jag ser väldigt mycket fram emot. Jag kommer kunna jobba hemifrån mycket och det uppskattar jag verkligen. Jag kommer få tid över för att jobba med sånt jag längtat efter så länge att få arbeta med. Så nu ser jag framåt med hopp och tacksamhet och låter livet vara sådär som det kan vara ibland. För även om man får uppleva hur skört livet är så kan det göra att man istället för att slås omkull, låter sig själv rotas. Och att man låter rötterna gå djupare så att man står ännu stadigare och ännu tryggare än någonsin tidigare. Oavsett hur mycket livet stormar.

luke 1:37

No tags 5
9 Responses
 • Beautiful Life
  januari 27, 2017

  Fina tankar och fint inlägg! Allting är liksom en del av livet, men ibland har jag så svårt att acceptera dalarna, speciellt när de kommer när jag inte är beredd (och är en nånsin det? hehe)

  Trevlig helg Paulina!

  /Anna

  • paulina@gunnardo.se
   januari 27, 2017

   Tack Anna! <3 Arbetar du något med ACT?

   • Beautiful Life
    januari 27, 2017

    Hmmm, jag har inte jobbat aktivt med det så att jag har vetat om att det är det jag gör, men nu när jag läste på lite så är det absolut det jag försöker göra! Har lite för lätt för att kämpa emot dipparna och känna att det är ett misslyckande, men efter förra gången bestämde jag mig för att omfamna dem, se dem som en gåva och låta dem finnas. De brukar alltid komma med mycket budskap och insikter när jag väl vågar släppa taget! 🙂

    Ska kolla in ACT lite mer! Brukar du jobba med det?

    • paulina@gunnardo.se
     januari 27, 2017

     Ah ok 🙂 Ne, jag är inte utbildad terapeut utan inriktade mig mot forskning på masterprogrammet i psykologi. Dock har jag pausat studierna och inte tagit ut min master än, och funderar på om jag ska ta någon terapeututbildning istället och arbeta mer praktiskt snarare än att forska. Funderar lite.. och arbetar som forskningsassistent så länge 🙂

     • Beautiful Life
      januari 27, 2017

      Aha! Vad spännande funderingar! Några utbildningar som du kikat lite på och är sugen på i sånt fall? Min utbildning är psykodynamisk inriktad, en av de bästa grejerna jag har gjort i mitt liv eftersom den är väldigt upplevelsebaserad på elevernas process och resa. Känner att den har betytt väldigt mycket för mig och min personliga utveckling 🙂

      Känner igen ACT när jag läser mer om det, vi kanske har nämnt det på utbildningen eller också har jag läst om det tidigare nånstans 😀

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *