Påskpyssel och livsviktiga presenter i påskägget

På lördag är det påskafton och här hemma har vi påskpysslat och bakat kalas-muffins (mamma Paulina går loss med smöret och häller i strössel i smeten)! Jag är väl inte den mest kreativa personen på den fronten men jag har gjort vad jag kunnat och tagit till dom pyssel-knep jag lärde mig från mina år som barnskötare i förskolan (i det jobbet ingår det liksom att man ska pyssla).

påskpyssel

Den här blev ju faktiskt ganska snygg!

påskpyssla med barn

Vi har även varit och köpt choklad och pixi-böcker som vi ska lägga i barnens påskägg. Till det vill jag också slå ett slag för att man kan lägga livsviktiga presenter i påskäggen, som går till barn vars liv hotas av brist på mat, rent vatten, vaccin och annat som vi tar för givet. Att visa att man bryr sig om andra människor, att man ger när man har att ge, det är något av det finaste vi kan ge våra barn. Så att lägga en livsviktig present i påskäggen, som går till något annat barn, är verkligen något jag vill uppmuntra till!

kalas-muffins

Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska prata med barn om att andra barn far väldigt illa och det måste naturligtvis anpassas efter ålder. Men att berätta att det finns barn som behöver få det där vi tar för givet och att vi kan hjälpa till med det, kan i all sin enkelhet betyda väldigt mycket.

I Unicef´s gåvoshop kan du hitta lekpaket, nötkräm, filtar och mycket mer som behövs just nu.

Hoppas ni får en fantastisk påsk!

No tags 4
2 Responses
 • Fnulan
  april 13, 2017

  Åh vad roligt, jag måste nog också göra något med Mira känner jag…
  Såna handtuppar gjorde vi förra året och satte träpinne bak och skrev namnet så blev det fint till påskbordet som bordsplaceringslappar =)
  Härlig Påsk!

  • paulina@gunnardo.se
   april 13, 2017

   Ja, vilken bra idé! Jag fick lite blodad tand på att köpa mer pyssel-grejer (I’m in shock! Trodde aldrig det skulle hända) så lite pinnar får vi nog ta och skaffa så vi kan göra fina bordsplaceringar. Tack för tipset 🙂 Glad Påsk! <3

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *