Lyckohormoner under telefonintervju

Kalasdålig kvalitet på bilden idag. Men jag har lagt lite väl mycket tid på att få till en snygg bild som skulle passa dagens ämne. Det hela slutade med att en liten dam ville vara med. Men eftersom man riktigt ser hur jag njuter av att få vara med henne så tog jag den bilden till slut. Den är ärlig och visade sig faktiskt passa dagens ämne ändå.

Har varit ute och gått runt sjön idag, en av mina små oaser jag brukar gå till här i Stockholm. Älskar lugnet från vattnet, ljudet från gruset under fötterna och allt det gröna. Har blivit intervjuad över telefon och tänkte att en promenad kunde göra gott för att skaka av lite prestationsångest och istället kicka igång skallen. Det funkade!

Och i vanlig ordning älskar jag ämnet! Tycker det är så himla kul att skriva om, bli intervjuad och föreläsa om psykologi! Hade förberett mig väl, skrivit och tagit fram studier som jag skulle berätta om. Men ibland kan alla anteckningar istället för att hjälpa göra att det låser sig. Och eftersom jag brukar få sköna kickar av att träna tänkte jag att en promenad under intervjun kunde göra gott. Och så valde jag att lita på mig själv, att jag kan det här, även utan en dator framför näsan. Det är ju det här jag brinner för. Vi har nämligen pratat om när människor gör varandra illa. Och jag tror att genom att bli mer medveten om hur vi funkar, så kan vi också överlista det där onda.

Men för att prata om roligare saker än folk som gör andra illa;
Visste du att hjärnan påverkas av fysisk aktivitet? Fysisk aktivitet gör att endorfiner frisätts i kroppen, vilket är kroppens “lyckohormon” som bland annat gör att man kan känna sig mer nöjd och belåten. Inte så dumt, va? Särskilt inte om man har lite prestationsångest.

Kropp och knopp laddades för intervjun och väl hemma laddades jag med ännu mer lyckohormon! Kramar triggar nämligen också utsöndringen av endorfiner. Och att få krama dottern är det absolut bästa som finns!

Håll gärna tummarna för att intervjun blev bra. Länkar till artikeln här sen om du vill läsa. Nu ska här kramas mer!

Hoppas du mår bra! Adiós! 🙂

 

 

 

No tags 0
6 Responses
 • Beautiful Life
  juli 17, 2016

  Älsk på oxytocin! <3 Så häftigt också att det är luftburet, visserligen har jag inga källor på det, men hört det och blivit påverkad positivt av det så det brukar räcka som källa för mig, haha!

  Känner igen mig i prestationsångesten och vilja förbereda sig, men ååh så härligt det är sedan när en släpper taget lite mer och bara inser att, ja just det, den här kunskapen har jag inuti mig, jag kan bara "go with the flow" nu 😀

  Trevlig söndag!

  /Anna

 • Jessica
  juli 18, 2016

  Håller tummarna för dig att intervjun blev bra! Och ja, visst är det härligt att röra sig❤️

  • paulina@gunnardo.se
   juli 18, 2016

   Tack! 🙂 <3

 • ♀ Sara Ben's ♀
  juli 18, 2016

  Håller tummarna!!:D

  Nice med psykologi! Jag är intresserad av det med ^^

  • paulina@gunnardo.se
   juli 18, 2016

   A, visst är det intressant! Ska kika in på din blogg 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *