Avkoppling och kreativa frisörer

Inledde helgen med ett besök hos frisören. En plats där jag riktigt njuter av att sitta och bläddra i tidningar, få pyssla om mig själv och få en stunds avkoppling.

frisörsalong

soffa kaffe

Jag har vid två tillfällen fått beröm för att jag klippt min dotters lugg i alla fall hyfsat rakt. De med småbarn vet att det inte är en lek asså! Visserligen sitter hon inte still, men jag tror inte jag hade skapat några stordåd med hennes hår även om hon satt still.

Och jag måste säga det, jag är imponerad över hur duktiga många frisörer är. Och förutom att klippa bra är det ju lite frisörens uppgift att kunna hålla igång ett samtal med dem de klipper. Men där måste jag nog säga att jag kontrar ganska bra, det blir mest jag som ställer frågor till frisören haha.

Jag frågar nog alltid de frisörer som klipper mig (har inte varit någon riktigt trogen ännu) varför de valt frisöryrket. De senaste åren har jag gått till Björn Axéns frisörsalonger i Stockholm och där har nog varenda frisör jag varit hos berättat om hur de även arbetar eller har arbetat som stylister, make-up-artister, med teater, tv-produktion, musik, konst etc. Det är heller inte ovanligt att det funnits någon viktig person i deras närhet som inspirerat och som själva varit kreativt lagda och visat glädjen i att kunna skapa. Jag har visserligen en del konstnärer och musiker i släkten, så den sidan finns i mig också, men jag är mest en liten tänkare och fascineras över människor som skapar och lyckas kommunicera i bild, musik, form och färg.
frisörbesök Björn Axénfrisörbesök

Ser lite sammanbiten ut på bilderna, men det beror bara på att jag kände mig så sjukt obekväm med att fota mig själv och att sitta och smygfota i salongen. Var betydligt gladare än vad jag ser ut där.

Well. Jag skulle egentligen mest dyka in för att säga hej. Laddat för en ny vecka, nyfiken på om en intervju med mig publiceras i veckan och eventuellt publicerar jag en läsarfråga här i bloggen med en fråga som jag funderat och skrivit på ett tag. En rolig vecka väntar!

Har du något roligt framför dig den här veckan?

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *