Lever jag det liv jag vill leva?

Mitt inlägg ”Lever du det liv du vill leva?” har blivit det mest lästa inlägget (!) och fortsätter delas och läsas. Det var inte något jag hade förväntat mig såhär i semestertider faktiskt. Men det är ju något som berör oss alla och som är så viktigt att påminna sig om, oavsett vad vi gör och vilka vi är.

När man ställer den frågan till andra och ger tips och råd så är det ju inte så dumt att gå till sig själv och ställa sig samma fråga; Lever jag det liv jag vill leva?

För det ska ni veta; psykologer, terapeuter, beteendevetare och annat folk som arbetar med människan är varesig felfria eller problemfria för att de kan mycket om människans psyke. Däremot kan det ju vara till stor hjälp i ens eget liv att man faktiskt kan en del. De kunskaper jag fått från psykologin har varit till stor hjälp många gånger och jag får ofta ”aha-upplevelser” då jag kan påminna mig själv om vad som händer i hjärnan när jag är stressad, behöver motivera mig, skaffa mig nya vanor, när jag hamnar i en konflikt eller hur jag påverkar mitt barn genom mitt sätt att vara (både de gånger då föräldraskapet tar fram de finaste sidorna hos mig och de gånger då tålamodet brister och jag knappt vet varken ut eller in hur jag med det jag är och det jag har ska kunna stärka nya små människor och orka vara en bra och pedagogisk förälder). Både bloggen och sajten om barns utveckling och föräldraskap som jag bygger nu startades för att visa just det – hur man kan använda psykologin i sin egen vardag.

Och den här värdegrunden är något jag påminner mig själv om, hur jag kan påverka mitt liv, vad som får mig att må bra, vad som kan hjälpa mig att vara den jag vill vara och hur jag kan ta ut en riktning i mitt liv. Allt går ju inte att påverka. Livet händer med allt vad det innebär. Det kommer ljusa dagar och det kommer mörka dagar. Det kommer sådant man kan påverka och sånt man inte kan påverka utan måste lära sig hantera.

Och en av de sakerna jag rent praktiskt behöver bli bättre på för att kunna vara den jag vill vara är bland annat att stänga ner och gå och lägga mig tidigare. Har jag sovit tillräckligt fungerar jag bättre och blir trevligare att umgås med helt enkelt. Så istället för att följa min inneboende kreativa nattuggla ska jag nu masa mig bort från soffan och gå och lägga mig.

Säger som reporten i Bolibompa; Tack och godnatt, klicka bort, stäng ner, adjö! Vi hörs!

Ta hand om dig <3

No tags 3
1 Response
  • eleonora
    augusti 5, 2016

    så bra !

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *