Lev ditt liv fullt ut

Jag hade tänkt skriva något peppande idag, något att starta veckan med. Något härligt och ljust.

Men så läste jag att en väns bekant gått bort. 37 år gammal. Och så kände jag mig tyngd. Livet innehåller både mörka dagar och ljusa dagar. Så är det ju. Och jag tänker på min pappa som gick bort när jag var 17. Min vän som gick bort när jag var runt 20. Min väns mamma som gick bort. Vänner som varit och är sjuka. På en nära familjemedlem som behandlas just nu. Och ibland så blir jag så matt.

Det är lätt att som första reaktion bli tyngd av att läsa sånt här men jag vill att det här inlägget ska bli ljust. För det är inte bara så att jag tror på ett liv efter den kroppsliga döden. För det tror jag verkligen. Den kroppsliga döden är inte bara mörk. Det vi har här, det materiella, jordiska, det är inte det enda. Det finns något mer. Och jag tror att jämfört med det som komma skall, är livet här kort, alldeles oavsett om vi blir 37 eller över 100.

Det viktigaste jag vill idag är att ge vidare av det som hon som gick bort hade sagt, en uppmaning till de som är kvar; Lev livet fullt ut.

Jag hoppas att det ger dig något djupare och att det kan få prägla din dag och det du har framför dig, att det får ge meningsfullhet och en djupare glädje över dagen vi fått. Att det får dig att våga göra det du älskar. Att vara med dom du älskar.

Vad är viktigt och värdefullt för Dig? Vad får Dig och de du har omkring dig att må bra? Vad känns meningsfullt? Hur kan Du leva livet fullt ut? Ibland kan man behöva ruskas om lite och påminnas när vardagen bara rullar på. Och idag vill jag ge vidare av hennes ord för att vi som är kvar här kan ta vara på livet och njuta till max! För det här är ju faktiskt det bästa tips och den bästa påminnelsen man kan få.
Tack till dig som gav det!

Lev livet fullt ut

No tags 4
3 Responses
 • Ekenäsliv
  oktober 2, 2016

  Tack för orden… Så viktigt.
  Och hu så trist med din väns bekant…
  Livet, så skört det är.
  Här o nu, så lätt att glömma många gånger.
  Men den här helgen har vi verkligen tankat oss med det vi behövt och bara varit.
  Kram Anna

 • Jessica
  oktober 3, 2016

  Helt sant. Jag försöker att bara vara en dag i taget för att hinna njuta och sluta oroa mig för saker, men det gäller att påminna sig för det är inte helt lätt. Kram

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *