Kaffe och droger

Jag skulle ju ta det lugnt. Gå och lägga mig i tid. I fredags skrev jag om helgens vila. Det vankades jordgubbar (och oj vad vi käkat jordgubbar!). Och jag har visserligen vilat, det är faktiskt sant. Och jag har faktiskt påmint mig om att sänka kraven på vad jag ska hinna med.

Men så fort kvällen kommer och det blir tyst här hemma, då kommer också arbetsglädjen. Jag vill skriva, greja med hemsidan, läsa. Det blev så i fredags, sen sov jag 4 timmar innan liten vaknade på gott humör. Lovade mig själv, som så många gånger förr, att jag skulle gå och lägga mig tidigare till kvällen. Men när kvällen kom vaknade jag till igen (?) och nu sitter jag här.. Klockan är över 23. Och jag skulle lätt kunna vara vaken flera timmar till, trots att kroppen är trött och linserna klistrat fast.

På bilden ser man två koppar kaffe, men jag hade inte sällskap. Eftersom jag sovit för lite tänkte jag att jag lika gärna kunde göra två på en gång på morgonen. I nörderiets anda skulle jag kolla vad psykologiguiden sa om koffein för att se vad man kunde få fram om kaffe och psykologi. Fick fram det här. Under rubriken drog.

drog
Eng: drug.

Substans som kan påverka den levande organismens (ofta psykiska) funktion, t ex lösningsmedel, heroin, hasch, nikotin, koffein, kokain, amfetamin samt vissa läkemedel. Ofta räknas också alkohol hit. Numera finns termen substansmissbruk för missbruk av alkohol, narkotika och läkemedel.
(Se även dopning, narkotika- och läkemedelsmissbruk.)

 

Och med det sökresultatet stänger jag ner datorn och går och lägger mig.

No tags 1
1 Response
 • Beautiful Life
  juni 15, 2016

  Fniss! Klokt beslut att gå och lägga dig 😉
  Hoppas du fått lite mer sömn de andra nätterna här!

  Ta hand om dig!
  Hälsningar
  Anna

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *