Fredagslistan 28 oktober

Veckan började med *trumvirvel* SOVMORGON! Jag tror inte vi har sovit till strax efter 8 sen innan skruttan föddes! Värt att nämnas i veckans fredagslista för den här veckan började alltså väldigt bra!

 

VECKANS BÄSTA:

Tid hos frisören!
Något jag märkt nu när jag sett mitt nylle på alla inspelningar senaste tiden är att det V-E-R-K-L-I-G-E-N var dags för ett besök hos frisören. Att stå framför spegeln och lägga håret till rätta är ju en sak, men..sekundrarna efter så har det flugit runt och ser inte alls lika snyggt ut som när jag lämnade spegeln. Jag har så pass mycket hår att frisyren tenderar att förvandlas till nån form av hjälm av hår, eller kanske lite som hatten på en svamp. Hög tid att klippa alltså.

Så idag bar det av till Björn Axén på lunchen och till en frisör jag tycker mycket om. Faa som jobbar på Björn Axén på Åhlens City är jätteduktig, inspirerande, glad och trevlig. Driven tjej som verkligen är framåt och förutom det kreativa arbetet i salongen också arbetar med produktutveckling. Så förutom att bli snygg i håret kan man lära sig massor och få höra om kommande kollektioner som är på gång ut på marknaden.

frisörbesök på Björn Axén Åhlens

cava och kaffe
Faa och Paulina Gunnardo
frisörsalong
TILLBAKABLICK:

All arbetstid som försvunnit i och med vabb och egen förkylning har resulterat i ett behov av att verkligen planera och prioritera för att få allt att gå ihop. När jag ser tillbaka på den här veckan känns det som att hela veckan präglats av planering, planering, planering. Jag har fått kasta om i schemat, bokat in nästa veckas möten, varit ute på förskolor, filmat och testat och varit på möte på Stockholms universitet och mött resten av gänget i projektet. Lite smått och gott och pyssel och planering alltså.

VECKANS UTMANING:

Det måste ju vara JAG – i köket. Får jag vara i fred och laga mat i lugn och ro, då finns det potential för att gå hur fint som helst. Finns det inte gott om tid och det händer tusen saker samtidigt, som häromdagen då jag kom hem med skruttan från förskolan och skulle laga nåt så simpelt som makaroner, köttbullar, nån form av sås och tina gröna ärtor i micron…ja, då kan det gå lite hur som.

I alla fall när det i samma stund spills juice över bord, stol, ner på matta, trägolv, lillfia (vilket kan innebära en mindre katastrof om hon får för sig att springa iväg till säng eller soffa med kladdiga kläder och kladdiga händer innan jag hinner i fatt och torka. Det har blivit en sport här hemma och hon tycker att det är ASROLIGT att sticka iväg snabbt som attan och bli jagad av panikslagen förälder). Jag brände smöret i stekpannan. Micron, spisen och allt annat som går att ställa på timer stod och pep samtidigt. Makaronerna förvandlades till någon slags sammansatt makaronigratäng/ gröt. Men det väger vi upp ikväll, för snart ska jag till Hötorgshallen och handla massa gott.

blommor från Bunches

FRAMÅTBLICK:

Nu siktar vi på en riktigt skön helg och att träffa syrran och hennes barn. Nästa vecka vankas release för Sveriges branschorganisation för influencers. Det ska firas! Har dessutom andra spännande möten framför mig nästa vecka som har med arbetet med sajten att göra. Sååå roligt och så spännande med allt som händer nu!

Tar en cappuccino på Joe & the Juice

JUST NU:

Tar en cappuccino ↑ och går igenom det sista innan jag ska handla lite gott och åka hemåt och göra fredagsmys med familjen.

VECKANS VISSTE-DU-ATT:

Den mänskliga hjärnan är komplex och kan rikta fokus och uppmärksamhet mot den information som vi vill och anser oss behöva ta del av. Det innebär också att vi blir påverkade av det vi väljer att rikta fokus mot, det du uppmärksammar påverkar vad du tänker och hur du känner . Eftersom hjärnan inte klarar av att ta in all information måste vi hela tiden göra prioriteringar. Detta går dock ofta på automatik men genom att bli medveten om vad vi riktar fokus och uppmärksamhet på kan vi bli bättre på att ta kontroll över det och därmed också påverka våra tankar och känslor. Inte så dumt, va?

Önskar dig en fin helg! ♥

No tags 1

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *