Fredagslistan

Den här veckan går verkligen i tacksamhetens tecken. Förra veckan var varierande på sitt sätt. Den här veckan har varit oerhört varierande känslomässigt. Jag har kastats mellan allt roligt som händer, all glädje i livet men också till sånt som är tungt just nu. Igår natt for jag genom mörket på E4:an för att skjutsa en som jag älskar till akuten på Karolinska Sjukhuset. Och mitt i allt tunga, alla uppvaknanden om att livet är skört och att hälsa inte går att ta för givet, så har det gett ett djup till allt det roliga som har hänt. Att verkligen leva livet fullt ut, att ta vara på dagen, att komma ihåg att glädjas och vara närvarande med de man älskar.

 

VECKANS TILLBAKABLICK:

Varit ute på en förskola hela veckan och samlat in data till forskningsprojektet jag jobbar i. Jätteroligt att få träffa alla underbara ungar! Allt det där som jag tycker är så spännande att läsa och skriva om har jag den här veckan varit med och sett hur man faktiskt studerar, hur man tar fram dom där forskningsrapporterna som ligger till grund för framtida utbildning, böcker om barns utveckling, hur man utvecklar förskoleverksamheten och hur man kan tänka som förälder. Allt de små lär sig och utvecklar nu är ju sådant de kommer bära med sig resten av livet. Häftigt!

 

VECKANS OUTFIT:

Veckans outfit lär inte återkomma särskilt ofta på den här bloggen, men jag var lite tvungen att ta med det den här veckan. Jag har nämligen haft på mig den här fräsiga t-shirten! Är den inte snygg? 😉 Haft den hela veckan och kommer bära den hela nästa vecka också. Vi har haft den eftersom vi samlat in data på förskolor och för att barn och vuxna ska ha koll på vem det är som ränner runt där om dagarna.

 

torkad hortensia

VECKANS BÄSTA:

Alla älskade ungar (den här fredagen igen!). Älskade, älskade, vilda, galna, roliga, påhittiga, envisa, tokiga, viljestarka, fantastiska, älskade ungar!

 

VECKANS UTMANING:

Det här att pendla mellan sorg och glädje. Det händer mycket jobbigt men tack och lov händer det mycket roligt också. Känslomässigt är det svajigt och det tar på krafterna. Oerhört tacksam dock, att jag har så mycket att vara glad för.

 

FRAMÅTBLICK:

Ikväll ska jag och David ha en riktigt härlig kväll med tända ljus, något gott att äta och dricka och bara varva ner. Köket står redo för matlagning. Inget kvällsjobb för någon av oss ikväll. Skönt!
Imorgon ska jag träffa syrran och hennes kids. Våra barn är i ungefär samma ålder så det kommer bli massa roligt röj!
Nästa vecka fortsätter datainsamlingen. Har jag tur hinner jag gå på Forskardagarna på Stockholms Universitet och Eget-företag-mässan.

matlagning i köket

kryddor
matlagning
VECKANS VISSTE-DU-ATT-PSYKOLOGI:

Visste du att man kan bli bättre på att njuta av att njuta? Det finns forskare som menar att man kan öva upp sin förmåga att njuta av att njuta och därmed få längre och mer intensiva stunder av njutning. Om man exempelvis njuter av god mat, stanna upp där. Njut inte bara av den goda smaken. Testa att även njuta av själva njutningen.

 

Önskar dig en fin helg! ♥

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *