Fredagslista

VECKANS BÄSTA

I onsdags blev jag invald som vice ordförande i Influencers of Sweden, Sverigs branschorganisation för social media influencers! Ordförande är Clara Lidström, UnderbaraClara, ledamöterna Linda HörnfeldtVD i föreningen, och Sara Rönne med bloggen Träningsglädje. Jätteroligt och jag är så glad att jag fick förtroendet att vara med och driva arbetet i föreningen framåt.

VECKANS UTMANING

Jag har slitit mitt hår (inte bokstavligt talat) för att försöka hantera litens självständighetsfas och stark (jättestark) egen vilja. Och jag försöker verkligen. Om och om igen. På flera sätt. Men det går ju inte alltid. Och inte hur länge som helst. Är det kallt kan man inte gå ut typ naken (!). Mitt uppe på en kulle på en lekplats ställde vi oss när jag verkligen inte orkade mer, när humöret tokrasade. Jag tog barn och typ hundra kassar, en hund i långt koppel och försökte kämpa mig tillbaka till bilen för att åka hem. Som att ställa sig mitt på en scen och visa upp hur ser det ut när alla pedagogiska, lugna sätt är testade och man visar sitt mindre charmiga jag.

Det slutade tack och lov lyckligt. Tårarna torkades och det blev lek i parken. Men som mamma känns det inte roligt.. Jag försökte allt jag kunde för att få det bra och inombords var jag fullständigt tömd. Det där konflikten ligger som en tung sten i mig, trots att jag vet att det kan bli såhär och att det är helt ok att inte alltid orka. Det blev desto fler kramar på kvällen. Och jag gick ock la mig tidigt 😉

VECKANS FRAMÅTBLICK

Davids högsäsong har börjat så nu är det mycket jobb med konserter och annat som hör sommaren till. Lillfia och jag ska på kusinernas kalas och så tar vi nog en sväng ut till mormor för att hänga på hennes tomt. Den plats jag var less på som tonåring och mest ville fly ifrån har jag börjat upptäcka igen som en fantastiskt bra plats för oss som barnfamilj.
Tänka sig 😉

JUST NU

Ska förbereda mig för en intervju om mingel och vad man kan göra om man tycker att det där med mingel och nya människor är lite obekvämt. Det kommer komma bra tips inför sommarens fester!

VECKANS VISSTE DU ATT

Jag läste ett bra inlägg hos Sofia Brolin, Hilda of Sweden, igår om valens möjligheter och begränsningar.
Hon skriver om valmöjligheternas paradox, att alla dessa val vi ställs inför dagligen dels tar en massa energi och kan göra oss väldigt trötta. Vi ställs inför enormt många val idag, allt ifrån vad vi ska göra med livet, till vilken sylt vi ska välja i sylthyllan. Psykologen Barry Schwartz berättar i en film hon länkar till där, att många alternativ tenderar att göra oss osäkra och mindre nöjda med vårt slutliga val. Låter det intressant, tips tips, in och läs!

 

Hoppas du haft en fin vecka!

No tags 0
2 Responses
 • Ekenäsliv
  juni 2, 2017

  Hej Paulina,
  Känns som det var ett tag sedan jag skrev något till dig, men jag läser alltid.
  Och jag tänker fortsätta läsa dina kloka och givande inlägg.
  Det som ger perspektiv på livet.
  Jag som själv driver en inredningsblogg, som handlat väldigt mycket om yta känner att mitt eget perspektiv har ändrats.
  Mina texter handlar mer om livet och det vi alla ofta brottas med. Det blir väldigt personligt och ofta ganska djupt och ärligt.
  Och det verkar som att det behövs.
  Mycket har handlat så mycket om yta, men vi behöver nog alla ändra fokus lite mer inåt.

  Läste med Hildas inlägg och gjorde med ett inlägg om det:
  http://www.ekenasliv.se/2017/05/jag-laste-ett-intressant-blogginlagg-om-val/
  För mig handlar det mer om alla val och frågeställningar i livet. De är de som ställer till det och gör
  at det susar ordentligt i huvudet vissa dagar.
  Viktigt och intressant att ta ett steg åt sidan och betrakta och reflektera tror jag.

  Å ja… att vara mamma är en tålamodsprövande uppgift i livet.
  Vi gör inte alla gånger det som vi själv önskar att vi ska göra och hantera,
  men vi är ju bara människor.
  Å din skatt kommer inte minnas den där incidenten på kullen… Men tro mig, du är INTE ensam.
  Du är den absolut BÄSTA mamman till din diamant!

  Å GRATTIS till ditt hedersvärda uppdrag! Så roligt :)))
  Ha nu en riktigt fin helg!
  Kram Anna

  • paulina@gunnardo.se
   juni 2, 2017

   TACK vännen!! Och tack för mamma-pepp <3 Det behövs ibland.

   Jag tycker om både din inredning och dina djupare tankar 🙂 Tror som du att vi behöver fokusera mer inåt. Dagarna består så mycket av yta å allt som ska göras annars, och så går dagarna bara. Gillar att du blandar hos dig och att man får av både och.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *