Fredagslista – första veckan med Ditt barn & Du

Jag gillar fredagslistor, att sammanfatta veckan och blicka tillbaka och se vad som har hänt. Den här fredagslistan fick jag inspiration till från Anja Forsnor som bloggar på ELLE. Och så råkar jag veta att Clara på Bossbloggen också gillade formatet, så hon har i sin tur inspirerats här hos mig och tagit fredagslistan till sig.

VECKANS BÄSTA

Första veckan med Ditt barn & Du! Så otroligt roligt. Hittills ligger två artiklar uppe och nästa vecka kommer barnbokstips som handlar om att leka tillsammans och om social kompetens hos barn. Det ser inte mycket ut för världen ännu men det är roligt att vara igång och fylla på sidan med artiklar, intervjuer, tips och vardagsglimtar. Har du varit inne och kikat?

VECKANS TILLBAKABLICK

Jag och David har varvat jobb och vabb om dagarna. Idag har jag haft rätt ont i magen av någon anledning så jag orkade inte ta mig iväg utan stannade i sängen. Det har väl gått sådär att jobba från sängen. En viss liten person har öppnat dörren och krupit upp i sängen ungefär en miljon gånger ♥

VECKANS UTMANING

Helt klart läkarbesök och oron för sitt barn.

VECKANS LÄRDOM

Att jag ska värdera den kunskap jag har ännu högre.

VECKANS FRAMÅTBLICK

Det blir både helgmys och lite jobb. Imorgon förmiddag ska jag på brunch med Clara och passa på att njuta av att hon är i Stockholm några dagar. David har ett gig inbokat imorgon eftermiddag/kväll och då ska jag ha helgmysigt med förkyld liten loppa här hemma. Misstänker att det kommer att bli en del glass.

VECKANS VISSTE-DU-ATT:

De flesta vet nog vad självkänsla är, det är ju något det pratas mycket om och som ses som något viktigt. Men till skillnad från många självhjälpsböcker så visar forskningen om självkänslan en betydligt mer komplex bild. Det har gjorts tusentals studier och ingen av dom har kunnat visa på några enkla lösningar eller knep man kan ta till som funkar för alla. Och jag tänker att det kan vara bra att veta. För man ska inte bli förvånad eller besviken om självkänslan inte är så lätt att “fixa till” som det ibland kommuniceras ut. Jag kommer att skriva mer om självkänsla på Ditt barn & Du senare i vår om du vill veta mer.

 

Vad har varit bäst med din vecka?

No tags 0

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *