Förbereda sig för semester

Börjar gå in i semestermode nu och har satt mig för att planera för den kommande semestern. Min man har högsäsong nu men jag och dottern ska ha ledigt tillsammans, njuta av sommaren och hitta på massa bus.

Kan ju verka lite märkligt att semestern behöver en planering, men det finns stressforskare som menar att det är bra att börja varva ner redan innan semestern börjar. Det beror helt enkelt på att det tar ett tag att varva ner, både fysiskt och mentalt. Så att förbereda sig för semestern genom att sänka tempot innan eller att räkna med att återhämtningen först kommer efter en tids semester gör att semestern kan ge oss den återhämtning vi behöver.

Och jag försöker förstås tillämpa psykologin i min egen vardag och som egen företagare kan man inte alltid stänga ner en hel verksamhet flera veckor. Tanken är att saker ska hända även då, men i ett lägre tempo och ett tempo som jag trivs med och kan koppla av i. Så jag känner att jag behöver skapa mig en överblick över det som ska göras innan så att inget hänger över mig under de lediga veckorna och att jag vet precis vilka arbetsuppgifter som ska få rum nu i sommar (vilket blir på kvällarna efter läggningen) så att jag kan vara närvarande med dottern och mig själv när vi är lediga tillsammans.

Hur är det för dig? Har du märkt att det tar ett tag att varva ner, både fysiskt och mentalt?
Har du inte redan gått på semester är ett tips att se över planeringen innan semestern sätter igång så att inget hänger över dig när du går på ledighet.

Hoppas du får en bra start på veckan. Ta hand om dig <3

2 Responses
 • Pernilla / Ekoenkelt
  juli 5, 2016

  Jag kan definitivt känna att det tar ett tag att varva ner – ofta för att jag tycker att jag borde ha ”förberett” så mycket mer innan jag väl ger mig själv ledig – och det är ibland även på vardagar när jag stänger ner egenföretagandet för dagen. Så lite extra bra planering är alltid guld värt, så slipper man den där gnagande känslan om att man inte hann med precis allt.. 🙂

  • paulina@gunnardo.se
   juli 5, 2016

   Det där med att hinna precis allt.. kan säga att min planering höll i några timmar. Sen blev det VAB för dottern blev sjuk 😉 Så nu har plan B inträtt som typ innebär att acceptera att jag inte hann med allt, men att jag ska låta mig vara ledig ändå.

   Tittade in hos dig föresten. Snygg sida och spännande innehåll!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *