För att den här sommaren kan bli något speciellt

Det är sommarkväll. Genom det öppna fönstret hör jag kolrasten sjunga. Jag sitter och filosoferar.. För under den här sommaren kommer sommarledigheten bli speciell. Och idag gick vi på sommarlov. Det är första dagen på första sommarlovet för dottern, men på ett sätt även för mig. För såhär är det:

Jag älskar ju mitt jobb och känner inget behov av total semester från det (Faktiskt! Och tur är väl det eftersom jag är egenföretagare). Kan till och med få energi av att jobba (faktiskt igen!) eftersom jag jobbar med mitt stora intresse. Visst är det skönt – och hälsosamt – att dra ner tempot och fylla sommaren med en massa härliga stunder, men total ledighet från det som brukar kallas jobb lockar inte mig.

Jag ska också ärligt erkänna att jag haft svårt att vara helt ledig. Jag brukar lyckas fylla de flesta luckor med något att göra, jag är nästan alltid upptagen och engagerad i något. Och det är inte alltid så hälsosamt. Det är en svår balans när man brinner för det man gör; Att brinna utan att bli utbränd.

Men den här sommaren ska jag gå på sommarlov och riktigt njuta av ledighet. Sänka tempot, jobba lite grann på kvällarna i ett tempo som gör att jag får utlopp för mina intressen och samtidigt lyssnar på min kropp.

Under den här sommaren blir sommarledigheten speciell. För jag ska vara ledig med min dotter, det är hennes första sommarlov. Och jag ska njuta av sommarlov med henne. Vara närvarande. Ta in varje stund. Finnas där för henne. Visa henne allt härligt man kan göra på sommaren. Fylla hennes dagar med lugn, glädje, äventyr och lycka.

Tänk så viktigt det är att ta hand om sig själv. Inte bara för sin egen skull. Utan också för att kunna påverka andra och ge vidare. Dom små behöver oss. Dom behöver närvarande vuxna som mår bra och som kan vara i nuet tillsammans med dem. Vuxna som ser deras nyfikna ögon. Som lägger märke till att molnen ser ut som skum. Som känner doften av jordgubbar. Som gläds åt snabba små barnfötter som springer över gräset och som hör deras skratt.

Och nu är det sommarlov. Och sommarlov, det behöver både vuxna och barn.

2 Responses
  • Låter som vettiga tankar. Själv har jag också sommarlov. Jag och min sambo valde att ta tjänstledigt i 1,5 år och bo utomlands (Barcelona i höstas, Österrike för skidåkning i vintras och nu Tarifa för kitesurfing) och plugga spanska, men nu är studierna slut och i höst ska vi ut på resande fot i 4,5 månad! Lite speciellt att ha sommarlov utan några måsten när man är van vid heltidsjobb sedan många år tillbaka, bara att njuta!

    Hittade precis hit, vilken bra blogg du har! Nu är du tillagd i Feedly 🙂

  • ISA
    juli 10, 2016

    VÄLDIGT bra insikt! tror det är typ största problemet för egenföretagare, att kunna verkligen vara ledig när man är ledig!? (eller vad vet jag haha). Låter som ett bra beslut iaf.. stäng ner, koppla ur, koppla på livet <3

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *