En påminnelse om barns rättigheter

Svängde in på Polarn och Pyret för att fylla på vantförrådet (jisses, vad det går åt vantar alltså) och såg dessa armband vid kassan.  Jag har läst om Childhoods verksamhet tidigare och har sett askarna stående där i kassan förr men inte köpt. Den här gången plockade jag åt mig två askar, ett armband åt dottern och ett år mig (de finns i både barn- och vuxenstorlek). Askarna rymmer nämligen armband som påminner oss om varje barns rätt till sin barndom.

Childhood arbetar för att förhindra att barn utsätts för övergrepp eller exploatering. Deras mål är att inget barn ska hamna i våldsamma och riskfyllda miljöer utan att alla ska få en trygg och kärleksfull barndom. Varje pärla har en egen färg som beskriver en artikel i FN:s barnkonvention.

Childhood-armband finns i kassan på Polarn och Pyret

När jag stod där i kassan tittade jag på dottern som satt i vagnen och tänkte på alla barn som just nu mår väldigt dåligt. Och att jag hade gjort allt jag kunnat för att rädda om det hade varit mitt barn. Och jag tänker att även om vi inte kan fara över hela jordklotet och rädda alla barn som är i behov av hjälp, hur mycket vi än önskar att vi kunde, så kan man i alla fall göra något. Och att köpa ett armband är ett sätt att stödja dem som arbetar för att hjälpa dom här barnen. Hjälp når fram. Dom där små besluten vi kan ta mitt i vardagen, som där i kassan, det bidrar faktiskt till att förändra livet för de som är i behov av akut förändring.

armband för barns rättigheter

 

Varje pärla har en egen färg som beskriver en artikel i FN:s barnkonvention.

Jag tänker att föräldraskapet kan sträcka sig långt, längre än till den egna biologiska familjen. Att man kan nå fler barn som behöver vuxna som tar ansvar, som visar kärlek i handling, som agerar när barn behandlas orättvist och inte får sina rättighet respekterade.

Armbandet finns att köpa i både barn- och vuxenstorlek och du hittar det hos Polarn och Pyrets butiker och i Childhoods webbshop.

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *