Det här önskar jag mig av julen

Hej på er!

Här har vi äntligen repat oss från magsjuka och börjat få tillbaka energin! Tiden innan jul hade jag tänkt ta tag i massa arbetsrelaterade saker, julstöka, göra hemmagjorda köttbullar och förbereda för att ta emot gäster på julafton. Men har inte jag själv varit sjuk och trött så har någon annan varit det, så det har blivit vabb och pyssla om hem och familj här istället. Julen kommer ändå och vi får helt enkelt sänka ribban i år. Huvudsaken är att vi ses och får umgås.

Jag hörde nån smart psykolog berätta om hur man kan göra en önskelista över vad man önskar sig av julen. Det kanske inte är så ofta det blir uttalat hur vi vill att julen ska vara eller hur de vi ska fira med vill att julen ska vara. Plötligt är julafton där och det finns förväntningar hos alla på hur dagen ska bli och ibland går önskningar och verklighet inte ihop. Det är ju inte ovanligt att få för sig att det just kring jul är år 1950 och man är hemmafru med tid att stå i köket och samtidigt nutid där vi har lite annat för oss om dagarna.

Ponnyridning

Ponnyridning på Skansen

För mig är det viktigt att julen blir lugn. Det får gärna vara mycket liv och det blir det ändå alltid i min familj (här pratas det konstant och vi råkar vara flera som är begåvade med ett livat temperament) men lugn i bemärkelsen att saker få ta sin tid och att man sänker ribban om det så behövs så att ingen står med ett enormt ansvar och stressklump i magen.

Julmarknad på Skansen

snö och is på Skansen

Sen jag blev vuxen har jag försökt bojkotta allt det där man “måste” ha men egentligen inte har tid med. Då skalar jag hellre bort mycket och firar i enkelhet. Finns det tid och kraft får det mer än gärna vara hemmagjorda köttbullar och annat roligt på julbordet. Och jag lägger gärna tid på det. Men inte om priset blir att jag eller de vi firar med känner att julen blir något som är svårt att hinna med.

Såhär ser min önskelista för julen ut:

 • Tid att umgås
 • Tid att njuta av allt det fina och allt det goda
 • Baka och laga mat tillsammans hellre än att lägga tid i affärer
 • Knytis – alla hjälps åt, stora som små, män som kvinnor, efter bästa förmåga

Vad önskar du dig av julen?

Kväll på Skansen

No tags 0
2 Responses
 • Ekenäsliv
  december 24, 2016

  Hej Paulina!
  Skulle kunna kapa din lista rakt av… och lägga till att av tomten önskar jag att alla får vara friska och att värk försvinner ur näras kroppar…<3
  Hälsan framförallt och att få vara tillsammans <3
  Hoppas du och familjen får en riktigt fin Jul och att ni håller er krya!
  Tack för alla klokheter som du delar med dig av<3
  God Jul!
  Kram Anna

  • paulina@gunnardo.se
   december 29, 2016

   Tack vännen! Hoppas du hade en fin jul du med <3

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *