Den där vanan med hjälp av andra

I lördags berättade jag om hur vi kan få in en ny vana med hjälp av andra och gav ett gäng socialpsykologiska tips.
Själv har jag lite svårt att skapa en vana för träning av mage, rygg, bäckenbotten och att stretcha min stela kropp som en gång i tiden var rörlig.

Löpträning, cykling, dans och styrketräning av muskelgrupper där jag är relativt stark kan jag få kickar av.
Mage och rygg, stretch och bäckenbottenträning (som ju faktiskt är så sjukt viktigt oavsett om man fått barn eller inte) – alltså snark så tråkigt. Dels får jag inte den där kicken av att träna det och belöningen känns rätt långt borta, så jag måste hitta fler sätt att motivera mig för att få det gjort.
Jag motiveras bland annat av hälsa, av att vara stark när små barn ska bäras utan att ryggen går av och att minska risken för ryggbesvär. Dessutom skulle en sån träningsstund ge mer tid för avkoppling och att få landa i mig själv. Och slutligen till mitt nördområde;

Visste du att det bästa sättet att träna hjärnan är genom fysisk aktivitet? Forskningen gör stora kliv framåt i att förklara vad som händer i hjärnan när vi rör på oss och varför det är så bra. Exempelvis har man sett hur kopplingar mellan olika delar i hjärnan har förstärkts, vilket påverkar hela hjärnan på ett positivt sätt.

Alla dom här positiva grejerna skulle man kunna tycka är argument nog för att få in den positiva vanan att ta hand om kroppen på alla de sätt den behöver. Men det blir alldeles för få tillfällen då jag faktiskt ser till att få det gjort.

 

 

grounded factory

 

Så.. För att knuffa mig själv i rätt riktning tänkte jag dels att man kan göra den träningen lite trevligare. Så jag lyxade till det och köpte en finfin träningsmatta från Grounded Factory Den är både snygg och ekovänlig, fri från gifter och silikon (jag är ett stort fan av att giftminimera och konsumera hållbart). Kanske man kan lyssna på någon podd samtidigt också?

Mattan hittade jag tack vare ett tips från PT-Fia, som är just en sån person jag inspireras av och som bara genom att visa sina positiva vanor ger mig en motivationsknuff i rätt riktning. En annan jag inspireras av är Emma Hå som är väldigt duktig på att hälsopeppa. Jag går in på deras och andras träningsbloggar ofta och suger åt mig av inspiration och kunskap. Dom är ju faktiskt sånna som får det gjort! Nu ska det minsann bli ändring här.

Grounded Factory
Har du några ideér på hur jag kan få till motivationen? 
Och har du några förebilder som du inspireras av? (kanske det är någon som även jag skulle inspireras av)

Skriv mer än gärna i kommentarsfältet och dela med dig så blir jag glad. Önskar dig en fin dag!

/Paulina

3 Responses

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *