Jag är en av Unicef´s bloggare för varenda unge

Jag har så länge jag kan minnas, alltså sedan jag själv var ett barn, brunnit för barns rättigheter. Jag minns hur jag som liten plockade ner äpplen på vår tomt, paketerade och sålde (utan mina föräldrars vetskap) på andra sidan gatan där de inte hade egna äppelträd. Jag gick sen till pappa och gav honom ett kuvert med pengar och bad honom lägga det i kollekten till de barn som behövde pengarna.

I vuxen ålder har jag fortsatt engagera mig på olika sätt. Det har fått påverka utbildning och yrkesval och för en tid sen spelade jag in en webbutbildning om barns rättigheter och en utbildning om orosanmälan (en anmälan man gör när man misstänker eller vet att ett barn far illa). Man kan kämpa för barns rättigheter på lite olika sätt.

Bloggare för varenda unge

Ytterligare ett sätt att engagera sig är att vara bloggare för varenda unge. Då är man med och uppmärksammar barnrättsfrågor och sprider kunskap och engagemang vidare. Och det kändes så självklart att vara en av de som bloggar för barns rättigheter och regelbundet uppmärksammar barnrättsfrågor i bloggen. Jag kommer sprida Unicef’s kampanjer och berätta om deras verksamhet här i bloggen emellanåt.

Av allt viktigt är det i särklass viktigaste barns rättigheter. Barn är aldrig ansvariga för sitt eget skydd, det är vi vuxna som har det ansvaret. Och då behövs det modiga och envisa vuxna som fortsätter kämpa för att varenda unge över hela världen ska få det de har rätt till.

Är du med? ♥

2 Responses
 • ISA
  februari 27, 2017

  Det här är ju så fint!! Vad häftigt ändå att du haft det där drivet redan som liten, undrar hur det började liksom.. Jag har fått en plötslig vilja att engagera mig i mobbning, typ som inom Friends.. från ingenstans fick jag den lusten. Hmm, dagens reflektion. haha! kram på dig!

  • paulina@gunnardo.se
   februari 27, 2017

   Ja, det är rätt intressant var man får sånt ifrån och hur det utvecklas. Jag har nog fått med mig en hel del från mina föräldrar och deras engagemang. Angående frågor om mobbning så sitter jag i styrelsen (men lämnar vid årsmötet) i föreningen Supermanprojektet som arbetar mot mobbning och kränkande behandling och för allas lika värde. 🙂 Kika in här om du vill: https://supermanprojektet.se

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *