Courage to let yourself be seen

Jag flyttar!

Det är lite tyst här i bloggen nu. Jag kommer nämligen flytta min blogg till Ditt barn & Du!

Anledningen är att jag lättare vill kunna prata med läsarna där och att bloggen till största delen kretsar kring arbetet bakom Ditt barn & Du och livet som mamma. Du som inte har småbarn eller snart ska bli förälder men vill fortsätta följa är förstås välkommen dit!

Den här bloggen finns kvar och det känns skönt att ha ytterligare en plattform att skriva från om jag vill skriva av mig eller berätta om något jag inte tycker hör hemma på Ditt barn & Du. Sen har jag flera inlägg här som människor googlar sig fram till varje dag. Just nu är det många som läser ”Ta djupa andetag och sänk pulsen” där jag skriver om stress och ett inlägg om självkänsla, självbild och självmedkänsla med rubriken ”Varför är det så svårt att vara snäll mot sig själv?”.

Men..i fortsättningen hittar du mig och min blogg på Ditt barn & Du! Välkommen dit! ♥

Boktips på g

Just nu skriver jag det sista på inlägget om boken Carpe that fucking diem som jag fick hemskickad för en tid sen.
En jättefin fyll-i-bok om hur det är att bli och att vara förälder, skriven av Marie Eng och vackert illustrerad av Sofia Brolin. Boktipset kommer publiceras på Ditt barn & Du och så kommer personliga reflektioner i bloggen sen 🙂

Det finns ju rätt gott om fyll-i-böcker för barn (jättekul!) men jag har aldrig sett en fyll-i-bok för oss som föräldrar tidigare. Så tumme upp för den här boken! Tycker den är guld!

 

Måndag morgon och vabb

God morgon måndag!

Här kör vi vab. Det har varit en bra helg förutom att febern kom. Vi var på ett riktigt somrigt kalas för tredje helgen i rad i lördags och busade med kusinerna igår. Men när eftermiddagen kom fick dottern feber. Stackarn har frusit trots 26 graders värme och natten var inte rolig.. Hoppas det vänder snabbt. Nu plöjer vi ”Visor med Doreen” på Barnkanalen och jag försöker peta i henne något att äta.

Idag kör jag vabb men imorgon tar David över och jag kommer bland annat publicera ett boktips på Ditt barn & Du med en fyll-i-bok som är rätt vanligt när man får barn, fast den här är för oss föräldrar. Det händer ju rätt mycket med vår utveckling också. Jättebra grej och jättefin bok. Ska bli kul att visa.

Hoppas ni har en fin dag så hörs vi i veckan!

Fredagslistan – paketöppning på Instastories

Det har varit en trött fredag här, jag höll på att somna med huvudet på tangentbordet idag. Hämtade lillskrutta, åkte och köpte glass och bänkade oss i soffan med ett gäng böcker innan det var dags att laga middag.

VECKANS BÄSTA

Att Ditt barn & Du får så positiv respons gör mig så otroligt glad och det är helt klart veckans bästa! Jag har gått med tanken, byggt och skapat sen dottern föddes utan att veta hur det ska tas emot. Och nu finns onlinemagasinet där och fylls hela tiden på med nytt material.

VECKANS UTMANING

Stress. Stress i lagom dos är ok, stress i sig är inte farligt. Det är när det blir för mycket av det och det inte finns tid för återhämtning som det blir farligt. I mitt fall har det handlat om att jag sedan många många år har svårt att sätta stopp och ge mig tid för återhämtning. Livet med småbarn, och livet överhuvudtaget, kan ju göra att man inte alltid hinner det man tänkt eller hinner allt man skulle vilja hinna med. Och det är väl framförallt det sista det har handlat om i veckan. Det finns så mycket jag vill och önskar att jag hann göra och det kryper i kroppen när allt inte hinns med.

bänkad i soffan

VECKANS LÄRDOM

Trots att stress varit en utmaning den här veckan märker jag att jag blivit bättre på att bromsa. Ibland säger jag att jag är en tillfrisknande prestationsprinsessa. Även om det är svårt kan jag numer lättare erkänna mig besegrad (vilket är positivt i mitt fall). Stryka saker jag vill göra men inte hinner, prioritera och välja ut det viktigaste och gå och lägga mig i god tid (inte det lättaste om man heter Paulina och blir kreativ på natten). Jag har helt enkelt kommit en bra bit på vägen och det är skönt.

VECKANS ROLIGASTE

Jag tycker det är väldigt kul med post. Särskilt när det är paket. Och jag älskar böcker! Den här veckan fick jag paket på posten med böcker i. Hurra! Dessutom från en omtyckt figur; Alfons Åberg! Jag ska visa er sen 🙂 La upp paketöppningen på Ditt barn & Du’s instastories. Om du inte redan följer, följ gärna där och säg hej så jag hittar dig med!

 

Har du haft en bra vecka? Vad har du för dig i helgen? 

Dina bästa tips inför resan med barn?

Hej hej!

Fönstret är öppet, det är ljust och fåglarna kvittrar fortfarande. Så sjukt mysigt! Och jag håller nästan på att spricka av inspiration! Har tusen utkast på inlägg här i bloggen, en finfin publiceringsplan för Ditt barn & Du och en massa folk och företag jag vill kontakta. Egentligen är jag ganska trött såhär på kvällen men jag vill liksom inte sluta men vet att jag måste för att hinna varva ner innan jag ska sova.

Well. En av grejerna jag har på gång är en lista med bra tips på vad man kan ha med och vad man bör tänka på inför sommarens resor med barn i bil. Vi har ju rest en del och dragit en del lärdomar längs vägen om man säger så (typ, glöm inte skötväskan längst bak någonstans bland all skit i bagageutrymmet. Jättejobbigt när man behöver nåt till bebis bums och har svårt att stanna. Eller påsar…väldigt bra att ha, både för skräp och eventuellt åksjuka..Gör resan trevligare. Tips.)

Så.. Vad brukar ni tänka på när ni reser med barn? Ge gärna dina bästa tips så kanske dom får stå med i listan.

Hoppas ni också har en fin kväll! ♥

Intervju med Vanja Wikström om livet som mamma

 

Hur är det att bli förälder, egentligen? Hur påverkar det livet? Jag har fått fin respons på artikeln jag la upp på Ditt barn & Du och på blogginlägget där jag skrev lite om hur det var för mig.

En som har delat med sig mycket av hur det varit att vänta barn och hur livet som mamma kan vara är Vanja Wikström. Våra barn är lika gamla (Iggy är född 2 dagar innan min lillfia) så vi var gravida samtidigt och jag har följt henne sedan dess och tiden då jag köpte gravidkläder i hennes fina butik GlamMom. Därför hade jag också koll på att hon och Niklas delat med sig av hur de upplevt omställningen att få barn.

intervju med Vanja Wikström om att vara förälder

Jag känner igen mig sjukt mycket i det hon berättar. Och när jag tyckte att första tiden var tuff var det skönt när det fanns andra som pratade om det, att det var ok att känna så mitt i all lycka. Det har också gjort att jag velat ta upp alla nyanser av föräldraskap på Ditt barn & Du och att låta många olika föräldrar få berätta om hur det är eller har varit för dom. Att det kan vara alldeles underbart, förvirrande, härligt, skitjobbigt och en massa andra ord som kan beskriva hur det kan vara att vara förälder.

Intervjun blev jättebra och jag är så glad att Vanja ville vara med! Här hittar du intervjun med henne: Vanja Wikström om att vara förälder: Det är magiskt att få barn, men det är också skitjobbigt!

 

Vad händer i veckan?

God morgon säger jag här! Lite trött och med en dotter som sitter och tejpar för kung och fosterland och som jag får påminna om att äta upp sin yoghurt. Tejpa är nya hobbyn. Grymt bra för finmotoriken.

Happ, vad händer i veckan, då? Den här veckan är lugn på så vis eftersom jag inte har hundra olika saker inbokade i kalender och därmed kan fokusera mer. Och det känns både skönt och lite tråkigt. Den mesta tiden ska gå till att annotera insamlad data i forskningsprojektet jag jobbar i och det ska bli skönt att få det gjort.

 

Måndag – Ledig med lillfia. Hon är för det mesta ledig med David på måndagar eftersom han ofta jobbar helg. Men eftersom han har högsäsong nu under sommaren så blev den här måndagen min med henne. Vi ska nog ut till mormor och hänga idag.

Tisdag – Förmiddagsmöte med Linda Hörnfeldt på Influencers of Swedens kontor. Resten av dagen annotering.

Onsdag – På onsdag publiceras en intervju på Ditt barn & Du med Vanja Wikström om hur hon upplevt att bli förälder (yeey). Det ser jag fram emot! Resten av dagen är jag ute på en förskola och gör de sista testerna i projektet ”Hjärnvägar i förskolan”. Speciell känsla att göra en arbetsuppgift för sista gången.

Torsdag – Annotering, annotering, annotering.. och några koppar cappuccino.

Fredag – Annotering, annotering, annotering… och några koppar cappuccino.

 

 

Vad har du för dig i veckan?

Gå på barnkalas

Vi har varit på barnkalas både den här helgen och förra helgen och det blev riktigt somriga presenter. Här ska ungarna gå på insektsjakt! Det blev två böcker, ”Känn igen 25 fjärilar” och ”Känn igen 25 blommor” från Rabén & Sjögren, håvar och insektsburkar.

Känn igen 25 blommorKänn igen 25 fjärilarinsektsburk med förstoringsglas

Hittade insektsburkarna på LekMer. Uppepå insektsburken sitter tre små burkar med förstoringsglas som lock. Sen följer även en pincett och ett löst förstoringsglas med (som var ute på vift när bilden togs). Tror den kommer att komma till användning på sommarens äventyr! Det blev ett likadant kit till dottern.

slå in paket

I skrivande stund är vi på utflykt för att reka framtida plats att bo på om vi skulle bli med hus. Funderar på att ta oss en bit utanför stan.. Spännande, spännande 🙂

Hoppas ni haft en bra helg!

Fredagslista – redan helg?

Kort vecka det här, känns lite konstigt att gå på helg, jag är inte redo för det. Har så mycket jag vill göra, skriva, förbereda. Har tusen idéer för Ditt barn & Du, måste fixa min LinkedIn och få ut mina föreläsningar om Orosanmälan och Konventionen om barns rättigheter. Får man säga att man ser fram emot nästa arbetsvecka? 🙂 Ska förstås bli mysigt med helg också. Ska köpa hem något gott fredagsmys till lillfia och njuta av att inte ha någon tid att passa lördag morgon!

VECKANS ROLIGASTE

Gjorde en telefonintervju med en journalist från TT om mingel. Vi pratade bland annat om hur vanligt det är att folk känner sig obekväma i nya sociala sammanhang och hur man kan behärska en situation man egentligen känner sig obekväm i. Vet inte riktigt var den kommer publiceras faktiskt. Men ser ni mig i någon tidning som skriver om mingel i sommar så får ni gärna hojta!

kompisar

VECKANS BÄSTA

Sommarfest på förskolan. Så brutalt gulligt när dom små kottarna sjunger! Mitt mamma-hjärta smälter! Här sitter vår skrutt med sin kompis, en av favoriterna på förskolan, när pedagogerna tackas för terminen. Efter sången blev det picknick på bokstavskex, jordgubbar, tårta och smoothie. Nom Nom.

I HELGEN

I helgen blir det kalas, igen! (Woop woop!) Mornar utan att passa tider. Kyrka och parkgäng i Vasaparken.

instastories

NÄSTA VECKA

Nästa vecka hänger jag lite på Influencer-kontoret och under veckan publiceras en intervju med Vanja Vikström på Ditt barn & Du. Sen kommer den mesta tiden att gå till jobbet som forskningsassistent. Har mycket material som ska annoteras över sommaren.

i dagens media

Stora Influencerpriset uppmärksammat i Dagens Media

VECKANS HAR NI SETT?

Har ni sett att Influencers of Sweden har instiftat Stora Influencerpriset? Det är ett helt nytt branschpris där kreativa och affärsdrivna social media influencers hyllas! In och nominera influencers du tycker gör ett bra jobb! Är du själv influencer så kan du också uppmana dina följare att nominera just dig.

 

Ska du göra något roligt i helgen?

Hur är det att bli förälder, egentligen?

Hur är det att bli förälder, egentligen?

När jag väntade min dotter och under de åren som har gått har jag lärt mig många saker. Men en av de sakerna har varit särskilt viktiga. Nämligen att jag är unik, inte exakt lik någon annan förälder. Mitt barn är unik och inte exakt lik någon annan. Vår relation är unik och inte heller den lik någon annans. Make sense, eller hur?!

Men. När man får barn får man också en hel del information, tips, råd om vad det innebär att bli förälder. Man får också höra om hur andra har gjort, vad som funkat för dom, hur det var osv. Till sist måste allt det där landa i en själv och i ens egen situation.

hur är det att bli förälder

Känna in sitt barn, känna in sig själv

Jag upplevde många gånger att jag hade svårt att ta till mig allt, för sättet andra levde på stämde inte överens med vad vi behövde eller hur vi fungerade. Tips, råd och information kan vara guld värt att få! Man behöver verkligen det från start och genom hela föräldraskapet (som ju pågår hela livet). Men det måste få landa i en själv. Man måste få testa sig fram, känna efter, känna in sitt barn, känna in sig själv.

När jag fick barn saknade jag att någon sa det till mig. Att allt skulle få landa i mig och att jag inte nödvändigtvis skulle känna igen mig i hur de andra i föräldragruppen eller hur vänner med barn hade det. Hur deras barn sov, hur de åt, vad de behövde, hur andra mammor kände och reagerade på allt.

Därför blev det en artikel om det här på Ditt barn & Du: Att bli förälder – ingen kan veta hur det kommer att bli

 

Vad tänker du om det här?
Jag är nyfiken på att höra hur ni ser på det, så lämna gärna en kommentar med dina tankar ♥

 

Most commented posts

Fredagslistan

september 30, 2016

Nu börjar jag med något nytt här i bloggen, nämligen fredagslistan. Jag har sett den hos ...

Varför är det så svårt att vara snäll mot sig själv?

augusti 23, 2016

”Varför är det så svårt att vara snäll mot sig själv?” ”Varför har vi så ...

Lever du det liv du vill leva?

juli 20, 2016

Lever du det liv du vill leva? När jag ställde frågan "Vad vill du veta" ...