Courage to let yourself be seen

Inspiration, inredning och strategi för 2017

Efter kyrkan i söndags tog vi en sväng på stan. Vi funderar på att göra om på vårt lilla hemmakontor så det blev en sväng till Granit på Kungsgatan där vi alltid, utan undantag, hittar en massa fint. Platsen man arbetar på är ju inte helt oviktig så vi gör vad vi kan för att trivas där. Inspiration fick vi, men det blev inget som fick följa med hem från stan den här gången, förutom ett par semlor då. Nom nom.

Inspiration på Granit

semlor

Butiken Granit på Kungsgatan

inspiration

Det är väldigt skönt att vara gift med en person som frilansat och drivit eget i över 10 år när man som jag är nystartad. Oerhört tacksam att jag kan bolla med någon som står mig så nära. Att jag kan ventilera allt, alla önskningar och funderingar. För just nu tänker jag strategi, strategi, strategi. Strategi i bemärkelsen hur man smartast gör för att göra det man brinner för, för utveckla sig själv och företaget så att 2017 blir ett år av hållbar och genomtänkt utveckling. Idéerna sprutar ut ur huvudet på mig men det gäller att välja klokt och att ta rätt sak i rätt ordning. Jag känner på mig att det kommer bli väldigt kul! 🙂

David Gunnardo

 

Världens viktigaste paket levereras – från din dator, till barnen

Det här gör mig så glad! Det plingade just till i min mailbox och jag fick nyhetsbrevet från Unicef.

I julas bloggade jag om meningsfulla julklappar och tog då upp Unicef som ett exempel på en organisation där man kan köpa världens viktigaste paket – året runt. I mailets rubrik stod det: Produkterna levereras! Och i mailet fanns en länk till ett youtube-klipp som visar hur dom här paketen levereras till barnen. Jag är så glad att se att hjälpen når fram!

 

Här hittar du deras gåvoshop med världens viktigaste paket – året runt!

Hälften av alla småbarnsföräldrar funderar på att starta eget

Läste om en undersökning som visade att hälften av alla 3000 tillfrågade småbarnsföräldrar funderat på att starta eget. Intresset för att starta eget handlar om att få bestämma över och ha flexibla arbetstider, kunna bestämma hur man ska arbeta, var man ska arbeta och förstås få jobba med sin dröm.

Och dom punkterna prickar jag in på. I dagsläget är jag både deltidsanställd och arbetar med den egna firman. Och visst är det slitigt, särskilt i början eftersom mycket ska byggas upp. I min dröm investeras inga stora pengar, däremot enormt enormt mycket tid! Och det har sitt pris, helt klart! Men jag tänker att det under en period behöver vara så om jag ska kunna göra det jag verkligen vill göra. Och den här bilden är tagen häromkvällen då jag i vanlig ordning satt uppe med jobb efter att lillaskruttan somnat. Ibland slitigt med kvällsjobb, men å andra sidan skönt att kunna välja att jobba då, och att lägga timmar på kvällen istället för att jobba till sena eftermiddagar om jag så vill.

Jag tillhör den lyckliga skara som arbetar med det jag älskar och det är jag så enormt tacksam för! Trots att jag suttit uppe m-å-n-g-a sena kvällar så kan jag få sånna lyckorus av det jag gör. Och väldigt ofta får jag energi av att arbeta.

Har du funderat på att starta eget? Vad skulle du jobba med i så fall?
Eller driver du kanske redan eget? 

 

Trailern med mig om barns rättigheter

Hej vänner! Tänkte att jag skulle visa er trailern till den webbutbildning som jag spelade in i december om barns rättigheter. Barnkonventionen är så oerhört viktig! Den berör alla barn, över hela världen och som jag säger här i trailern så kränks barns rättigheter varje dag. Varje dag! Även här hemma i Sverige. Ändå saknas kunskap om barnkonventionen. Det vill jag ändra på.

Jag kan ärligt säga att jag själv inte hade koll på allt när jag satte mig och började skriva på utbildningen. Exempelvis kände jag inte till att Sverige inte skrivit på det sista tilläggsprotokollet till barnkonventionen. Det tredje och sista tilläggsprotokollet handlar om barns klagorätt, att få sin sak prövad när barnet anser att rättigheterna blivit kränkta. Och det är så oerhört viktigt att barn får känna att de tas på allvar när rättigheterna kränks och att det finns någon som lyssnar och försöker hjälpa.

Nu är arbetet igång med nästa webbutbildning som spelas in i februari. Den går i linje med den här om barns rättigheter då den handlar om vuxnas ansvar att göra orosanmälan vid vetskap eller misstanke om att ett barn far illa. Alla barn har rätt till en trygg uppväxt och det är vår skyldighet att försvara alla älskade ungar och deras rätt till sin barndom.

Hela utbildningen finns på Kunskapsboken och Diploma Utbildning.

 

 

Årets första fredagslista

Då var en (nästan) vanlig vecka igång. Här har vi haft en 3-dagars arbetsvecka som gett ännu mer pepp för det nya året!

VECKANS BÄSTA:

Peppen för 2017! Lanseringen av sajten om barns utveckling och föräldraskap närmar sig! Jättejätteroligt! Det ska bli roligt att se hur den tas emot och att få feedback från läsare på hur den kan utvecklas. Jag är snart färdig med en bas som med tiden kommer att utvecklas och jag är så enormt taggad på detta!

TILLBAKABLICK:

I måndags var jag och skruttan hemma. Jag röjde undan efter nyårsfirandet och vi skrotade mest runt hemma. David har kommit hem från turnén en kortis men åkt iväg igen. Jobbandet är igång efter ledigheten och det kryper lite i kroppen på att få göra ännu mer! Fotat lite presentationsbilder av mig att ha till webbutbildningarna. Jag som varit så kameraskygg tidigare börjar sakta men säkert vänja mig.

VECKANS UTMANING:

Att gå och lägga sig i tid. Även om jag är trött på morgonen och ångrar mig varenda gång jag lagt mig för sent har jag lika envist stannat uppe för att skriva på kvällen. Ledighet i all ära men jag behöver få utlopp även för det jag jobbar med. Jag har turen att få jobba med mitt stora intresse och då kliar det i fingrarna när jag varit ledig en längre tid. Och då är det ruskigt svårt att gå och lägga sig!

 

FRAMÅTBLICK:

Nästa vecka kör ytterligare en testperiod i forskningsprojektet igång och det innebär svinmycket arbete. Först ute på förskolor för att samla in data på dagarna och sen lite pill med det på kvällarna + arbetet med den egna firman. Kanske inte världens bästa arbetsbelastning men självvalt (och inte ett dugg synd om mig) och under en begränsad period. Taggad nu, får se vad jag tycker en bit in 😉 Tror jag kommer uppskatta ledigheten sen.

VECKANS VISSTE-DU-ATT:

Visste du att studier visat att det i genomsnitt tar 66 dagar att skapa en vana? Har du gett dig själv ett nyårslöfte och ska skaffa dig en ny vana – håll ut minst 66 dagar så ska du se att det går vägen! Heja heja!

 

Hur har din vecka varit?

Nyårslöfte: Vad längtar du efter?

Nytt år och det har pratats årssummeringar och nyårslöften. Nyårslöften handlar ju om att att förändra något i livet till det bättre. Det är lätt hänt att det engagemang man känner i början av året försvinner med tiden och att löftet blir svårt att hålla. Det behöver visserligen inte betyda att löftet du gett dig själv inte är viktigt, men för att ta vara på den här tiden i början av det nya året, då vi i och med årsskiftet gör ett tydligt avstamp in i det nya året, vill jag uppmuntra dig att gå på djupet och fundera på vad du längtar efter att få uppleva år 2017.

Vad längtar du efter?

Kommer man i kontakt med sin längtan kan den berätta något viktigt. Ofta berättar ens längtan om något man behöver och som är viktigt att se till att man får. Att mål känns meningsfulla och viktiga är dessutom två komponenter som har stor betydelse för att målet ska kunna nås. Lyssna inåt på det du längtar efter och fundera på varför. 

Själv längtar jag efter att läsa mer. Och då menar jag inte plöja litteratur som jag gör i jobbet, utan att läsa utan att för den skull jobba. Och så längtar jag efter att träna mer och att ge kroppen vad den behöver. Bakom längtan att läsa och att träna finns behovet av avkoppling och återhämtning, något jag haft för lite av det här året. Ändå har jag det här året verkligen tagit tag i min egen utveckling från ett liv med för höga krav och ett för tajt schema och gjort stora kliv framåt mot ett liv där både arbete och vila får rum. Förr fyllde jag varenda liten lucka och var knappt medveten om vad jag egentligen behövde. Men jag inser, när jag lyssnar till min längtan, att jag behöver ta ytterligare steg det kommande året.

Vad längtar du efter? Och varför?

Sista och första dagen, disco och konfetti

Det är inte lite stökigt här hemma! Här har det kalasats till max med glitter och serpentiner över hela lägenheten, ballonger och blommor (sånt stök ser ändå rätt trevligt ut). Sen är det förstås en hel del disk kvar. Men det är ändå ett rätt trevligt stök. Kidsen har haft disco och dottern har fortsatt discot på egen hand sen discokulan gjorde premiär i vardagsrummet! Den åker upp igen lagom till 3-årskalaset.

Sista dagen på jullovet och första jobbdagen för året. Även om vi haft det jättebra hemma över jullovet så ser jag fram emot att få hugga tag i arbetsuppgifterna till på torsdag då det är dags att gå på långhelg igen. Jag ska hugga tag i en webbutbildning jag håller på att ta fram till Kunskapsboken om orosanmälan när barn far illa, ge sajten om barns utveckling och föräldraskap lite tid så jag får lansera den snart (där kommer det finnas en kategori om barn som far illa, så kunskap om orosanmälan kommer komma upp där också så småningom). Till sist blir det en sväng ut till universitetet för lite avstämning inför nästa testperiod som sätter igång snart igen och så ska jag skriva blogginlägg om nyårslöften med lite kunskap från psykologisk forskning här i bloggen. En studie visade att amerikanarna i genomsnitt gett sig själva samma nyårslöfte 10 år i sträck (!!). Själv har jag inte gett mig några löften överhuvudtaget.

Vad har du för dig såhär i början av året?

 

 

Lediga dagar, väntan och spritt i kroppen

Hej fina ni!

Här fortsätter ledigheten för mig och liten. Vi ska fira nyår hemma med vänner och familj imorgon och jag har börjat förbereda med inköp av mängder av glitter, färska blommor och städning. Och det är helt fantastiskt det här med lediga dagar men jag måste erkänna att det spritter en hel del i kroppen nu. Jag är otroligt taggad på 2017 och igår kväll satt jag och pillade med min sajt om barns utveckling och föräldraskap. Det har varit lite dåligt med tid för den den senaste tiden eftersom jag fick in uppdrag i företaget att göra webbutbildningar, men så fort jag får chansen grejar jag med den inför lanseringen som blir i början av nästa år. Och jag är så förväntansfull!

Vita tulpanertulpaner

Här står skruttan och väntar på sina kusiner som var på ingång. Alla mina städförberedelser var som bortblåsta när kvällen kom efter att ett gäng glada barn lekt, byggt koja, kladdat med fingerfärg och vattenfärg. Så jag är tillbaka på ruta ett kan man säga. Eller kanske på minus egentligen. Men så är det 😉

väntar på kusinerna

Nu ska vi sätta meny och imorrn säger vi hejdå till 2016 och välkommen 2017! Det har varit ett år med höga toppar men också djupa dalar. Men dalarna har vi klarat oss ur och topparna har varit fantastiska! Så jag är tacksam för året 2016 och oerhört taggad för att möta 2017!

Hur har ditt år varit? ♥

nyårsblommor

Lediga dagar

David har åkt iväg på nästa turné men jag och lillskruttan har lediga dagar här hemma tillsammans. Både hon och jag tycker om att vara ute så vi har klätt på oss och packat väska med fika och gett oss ut. Vi har gått balansgång, matat änder och tagit spännande promenader i mörkret med ficklampor. Vi fick lite sol idag men mörkret är inte så dumt det heller! Det finns mycket att upptäcka.

balansgång i lekparken

Och snart är nyår här. Och grubblande som jag är så har jag förstås funderat på det här med nyårslöften. Jag har nog egentligen aldrig haft nyårslöften, inte vad jag kan minnas i alla fall. Att fundera över hur jag lever och vad jag vill förändra är något jag har börjat göra regelbundet och jag försöker förändra och förbättra så gott det går när jag upptäcker att något behöver förändras. Men eftersom det pratas mycket om nyårslöften nu så vill jag säga några ord om det. Det finns hur många intressanta vinklar som helst på det här med nyårslöften men jag funderar på vad jag längtar efter att få uppleva år 2017.

Har du några nyårslöften för det kommande året?

Jul <3

Vi har haft så otroligt bra dagar! Och detta trots att vi fick ändra en del planer, som att vi egentligen skulle ha firat hemma hos oss, och att jag gick och tappade rösten helt plötsligt (?!).

David och jag hade uppesittarkväll i fredags. Vi hade köpt hem lite gott att äta och så satte vi oss ner vid köksbordet och slog in barnens julklappar. Det blev en del matleksaker i trä och pyssel, bland annat den här pysselboken från Olika Förlag. Jag älskar karaktären Uppfinnar-Johanna!

Uppesittarkväll uppesittarkväll med paketinslagningPaketinslagningLiten charkbricka

På julaftons morgon fick dottern både öppna paket i strumpan som hängde på dörren och paket som vi hade ställt under vår lilla mini-gran. Så sjukt mysigt att se hur hon upptäcker paketen och blir lite salig i ögonen! I strumpan fick hon…trumvirvel…strumpor! Och i paketen som stod vid granen fick hon en jättefin liten elvisp i trä, leksaksägg och liten bunke att vispa i. Vi håller på att utveckla leksaks-köksdelen i köket och det finns såå mycket roligt man kan ha där!

Sen bar det iväg till min mamma för att fira jul med familjen. Hög och glad ljudnivå, men mest lät nog hunden som överlyckligt tuggade på sin nya bitleksak som pep när han tuggade på den. Minst lät jag som hade tappat rösten. Men lite svinn på prat-fronten skadar inte när min familj samlas 🙂 Väldigt, väldigt lyckade dagar har det varit, både dan före dan, julafton och juldagen! Hoppas du också haft det bra! ♥

Julaftonsmorgon

 

Most commented posts

Fredagslistan

september 30, 2016

Nu börjar jag med något nytt här i bloggen, nämligen fredagslistan. Jag har sett den hos ...

Lever du det liv du vill leva?

juli 20, 2016

Lever du det liv du vill leva? När jag ställde frågan "Vad vill du veta" ...

Vad vill DU veta?

juni 14, 2016

Den här bloggen startades med förhoppningen att på ett enkelt och användbart sätt sprida kunskap ...