Bitches get shit done – om stämplar med syfte att förminska

Nu har artikeln publicerats som jag blev intervjuad för den där dagen då jag bestämde mig för att ta telefonintervjun på en skön promenad runt sjön. Jag och Clara, som arbetar med ledarskapsfrågor, pratade om situationen när kvinnor som arbetar i mansdominerade branscher tar kommandot, planerar, ger instruktioner och ser till att jobbet blir gjort – och får en bitch-stämpel i pannan, upplevs som besvärliga, får höra suckar och uppleva både motstånd och motvilja.

Clara har själv varit i situationen och ville lyfta och diskutera problemet. Varför blir det såhär? Vad triggar beteendet? Och vad är det som gör att ett osunt arbetsklimat utvecklas där det blir OK att bete sig så?

Jag inledde vårt samtal med att säga att det finns lika många anledningar som det finns människor till att det sker. Och det finns inga facit vi kan gå till när vi ska förstå hur andra funkar. Däremot kan man titta närmare på olika faktorer som påverkar människans beteenden. Och det gjorde vi under vårt samtal.

Ur ett psykologiskt perspektiv tycker jag att det är oerhört intressant, men visst är det hemskt att sånt här förekommer?! Vad tänker du om det?

Vill du läsa så finns artikeln här: Varför får en bitch saker gjorda?

No tags 3
2 Responses
 • Clara, Bossbloggen
  juli 27, 2016

  Så mysigt inlägg och kul att få se vad du såg när vi snackade – underbar vy ?

  • paulina@gunnardo.se
   juli 28, 2016

   Ja, visst är det fint! Skönt att ha små oaser att gå till när man bor i stan.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *