BBCON och mental ergonomi

Hade tänkt skriva ett blogginlägg och publicera tidigare idag medan dottern sov middag men kände att jag verkligen behövde vila skallen den timman och bestämde mig istället för att ta vagnen och promenera i Vasaparken i Stockholm. Otroligt skönt att få röra på sig och smälta alla intryck från gårdagens konferens, BBCON. Kan varmt rekommendera den konferensen om du funderar på att åka nästa år. Den arrangeras av Better Bloggers – ett yrkesnätverk för bloggare och Linda har gjort det helt fantastiskt! Jag tycker hon är så modig och inspirerande!

Träffade många sköna och trevliga människor, fick ny kunskap, nya ideér och massor av inspiration. Vid sånna tillfällen har jag en tendens att speeda upp och bara vilja jobba, jobba, jobba. Jag skulle vilja sitta uppe hela nätterna och skriva. Men vis av erfarenhet vet jag hur viktigt det är att jag bromsar och lyssnar ordentligt på kroppen. Jag behövde verkligen den där promenaden i Vasaparken och nu ikväll behöver jag verkligen slänga upp fötterna på bordet och bara slappa utan några prestationskrav.

Det är som att skaffa sig mental ergonomi. Ni känner säkert till att man kan använda ergonomiska stolar på kontor för att förebygga fysiska skador och problem. Att tillåta sig att vila emellanåt och hålla en bra balans är som att skapa mental ergonomi. Hjärnan är ju ett kontor vi bär med oss var vi än arbetar och vad vi än arbetar med. Och där behöver vi se till att vi har en bra arbetsmiljö.

Veckan som kommer innebär flera spännande möten med bland annat ett mentorskapsprogram som jag är med och tar fram. Så nu ska jag ta en stund för återhämtning och för att ladda inför veckan som kommer och låta all inspiration få förvandlas till något riktigt riktigt bra!

Ta hand om dig och ditt hjärnkontor. Hoppas du får en fantastisk start på veckan!

/Paulina

5 Responses
 • JohannaN
  maj 30, 2016

  Svar: Åh så himla kul att du gillar! Och ja, hade varit så kul att prata med dig, men du! Visst bor i Stockholm? Kom gärna förbi min butik på Frejgatan 47 på en kaffe eller te! Och så pratar vi då! kram!

  • paulina@gunnardo.se
   maj 30, 2016

   Å, ja det gör jag gärna! 🙂

 • Ekenäsliv
  maj 30, 2016

  Det var jättekul att träffa dig!!!
  Man vill prata om så mycket men så hinner man inte riktigt med.
  Hoppas vi får tillfälle att ses igen!
  Kram Anna

 • Sara i Åre
  juni 1, 2016

  mental ergonomi – så väldigt bra uttryck!!

  • paulina@gunnardo.se
   juni 1, 2016

   Eller hur! 🙂 Kommer skriva mer om det så småningom

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *