Att känna sig som en bluff

Jag läste inlägget När alla tror man är duktig men man är fejk hos Emma Hällbacka där hon beskriver hur hon inuti känner sig fejk, som en bluff. Det väckte mitt intresse och jag frågade Emma om jag fick berätta om det här.

Emma skriver om träning och hälsa i sin blogg men beskriver också hur hon har svårt att vara konsekvent själv, att det faktiskt inte alltid är enkelt att hålla sig strikt till en viss kost och att det faktiskt kan vara svårt att leva hälsosamt. Extra svårt kan det bli när man i en offentlig blogg vill inspirera andra och då förväntas leva så själv.

Men alla är vi ju tack och lov mänskliga, vilket innebär att vi inte alltid håller oss till det sätt vi tänkt leva på, eller att vi beter oss precis så vi önskar att vi alltid gjorde. Och som Emma berättar i sin blogg är det ganska vanligt att ibland känna sig som en bluff, särskilt bland högpresterande kvinnor. Det innebär att man inte ger sig själv så mycket cred för framgångar som man egentligen förtjänar och att man har så höga krav på sig själv så man snarare känner sig som en bluff, trots att man gör bra ifrån sig.

Emma Hällbacka skriver om bluffsyndromet

Jag tycker inlägget Emma skriver är modigt och fint, hon bjuder in oss läsare till hennes inre, både starka och sköra, tankar. Emma beskriver och ger en inblick i vad “Bluffsyndromet” eller “Impostor Syndrome”, som det kallas i psykologin, handlar om, både i teorin och i en människas vardag.

Jag tycker Emma är en otroligt inspirerande människa och ännu mer inspirerande och intressant blir det att följa en blogg och låta sig inspireras när man ser att människan bakom bloggen är äkta, sann och lika mänsklig (alltså inte felfri) som en själv. Tack Emma för att jag fick dela ditt inlägg här!

No tags 2
8 Responses
 • Emma Hällbacka
  november 22, 2016

  Tack vilket fint inlägg du skrivit! 😀 Det gör mig så glad att höra att jag kanske kan påverka och inspirera fastän jag bara är en i mängden 🙂

  • paulina@gunnardo.se
   november 22, 2016

   Det kan du! 🙂

 • Clara, Bossbloggen
  november 22, 2016

  Så fint skrivet av er båda <3

  • paulina@gunnardo.se
   november 22, 2016

   Tack! 🙂

 • Clara Toll
  november 23, 2016

  Så viktigt och så bra inlägg av henne, och dig med!

  • paulina@gunnardo.se
   november 23, 2016

   Ja, verkligen! Ämnet kändes viktigt och jag kommer nog skriva mer om det senare. Tack 🙂

 • Moa - Women's Health
  november 28, 2016

  Fint inlägg! Jag tror vi är många som kan känna igen oss i det, oavsett om det är på en blogg, på arbetsplatsen eller i privatlivet. Jag läste någonstans att många har en tendens att nedvärdera sig själv och sin kunskap och samtidigt övervärdera andras, men egentligen är vi ganska lika 🙂 Ska spana in Emmas inlägg!

  • paulina@gunnardo.se
   november 28, 2016

   A, gör det! Gillade verkligen det inlägget

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *