Är du mentalt stark?

Vad är mental styrka?

Satt och läste Psychology Today och fastnade för en artikel om mental styrka. Det är ju rätt svårt att definiera vad mental styrka är men enligt artikeln handlar kärnan i mental styrka bland annat om att kunna påverka sina tankar, oberoende av vad som händer omkring en.

För som alla vet så kan man inte kontrollera alla situationer och vad som händer i livet. Men hur du tänker och hur du pratar med dig själv påverkar hur du mår. Att vara vänlig och förstående mot sig själv och ha självmedkänsla med sig själv påverkar oss positivt till skillnad från självkritik.

 

Fundera på:
 • Vad är din definition av framgång?
 • Vad säger du till dig själv om du misslyckas?
 • Tvivlar du någonsin på dig själv? Om ja, när och i vilka situationer?
 • Vad säger du till dig själv när du tvivlar på dig själv?
 • Hur ser du på ditt värde som människa?

Att våga reflektera ärligt om sig själv, att känna till både styrkor och svagheter och att vara villig att våga förändra sina tankar är nyckeln till att utveckla sin mentala styrka.

 

Vad tänker du om det här? Lämna gärna en kommentar.

2 Responses
 • FREEDOMtravel
  november 17, 2016

  En sak jag ofta tänker på är att inte koppla ihop sitt värde som människa med jobb/inkomst. I mitt liv har det gått upp och ner, men jag är ju densamma oavsett. På vissa mingelfester märker man hur vissa är helt fixerade vid sin jobbframgång eller brist på jobbframgång. Jag har även sett dem som gått under när det gått dåligt på jobbet. Så hoppas jag att jag inte ser på mig själv 🙂

  • paulina@gunnardo.se
   november 17, 2016

   Klokt. Att känna till sitt värde är så grundläggande och påverkar allting annat. Kanske du får påminna dom på nästa mingel 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *